padló szigetelés

Egy építkezés során mindenképpen indokolt a padló szigetelése. Ha emellett döntünk, a megfelelő lépésálló szigetelés alkalmazásával az épület hőveszteségét csökkenthetjük, így csökkennek a fűtési költségek is.

Lépésálló szigetelés – Hatékony padlószigetelés EPS lapokkal

Miért van szükség a padlószigetelésre?

A cél az, hogy a fűtési energia a padlón keresztül ne próbálja meg elhagyni a házat. Megfelelő szigeteléssel a hideg nem áramlik be az épületbe, és így – bár ez nem egyenlő a padlófűtéssel, de – a komfortérzetünk is sokat javul majd.

Használatával növelhetjük a padlófűtés hatékonyságát, ráadásul akkor lesz teljes értékű a padlófűtési rendszerünk, ha megfelelően szigetelt aljzaton alakítjuk ki.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Amennyiben a már meglévő házunkhoz hozzáépítenénk még egy helyiséget, a hőszigetelés mellett a vízszigetelésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. A vizes fal egy életre problémát jelenthet.

Az aljzatszigetelés képes megakadályozni, hogy a nedvesség bejusson és kárt tegyen az ingatlanban, egyúttal pedig a hő megtartását is segíti. Az aljzatszigetelés legjobb módja a lépésálló szigetelés.

Olvass többet a vizesedésről >>

Mikor szükséges lépés az aljzatkiegyenlítés?

Mit jelent a lépésálló szigetelés?

A lépésálló szigetelés olyan hőszigetelő módszer, amelyet általában padlók, tetők, vagy pincék szigetelésére használnak. Előnye, hogy ellenáll nedvességnek és a terhelésnek, ugyanakkor fontos tudni, hogy nem közvetlenül a szigetelőanyagot terheljük.

A szigetelésre kerülő burkolat lesz a járóréteg, így eloszlik a terhelés a szigetelőanyagon, és hosszú távú megoldást jelent. Miért érdemes erre költeni?

  • Megakadályozza a hőveszteséget, ennek köszönhetően csökkenthetőek a fűtési költségek.
  • Kellően szilárd, emellett könnyen alakítható és a beépítése is egyszerű.
  • Környezettudatos megoldás, hiszen nincs egészségre káros hatása.

Tetőszigetelés – A legfontosabb kérdések magastetős családi házak esetében

Mi az az EPS?

A lépésálló szigetelés kapcsán a legalkalmasabb szigetelőanyagnak a lépésálló EPS lapok számítanak. Az EPS (expandált polisztirol) lapok hőre lágyuló keményhab lapok, amelyek expandáló eljárással készülnek.

A lépésálló szigetelőanyagok leggyakoribb típusa az EPS-100 lépésálló polisztirol, amely egy családi ház aljzatbetonozásakor bőven elegendő. Ahol nagyobb a terhelés (pl. garázsban, kandallós helyiségben), ott az EPS-150 vagy 200 szükséges.

Az EPS lemezeket úgy kell beépíteni, hogy a szerkezetben a nedvesség hatásától védve legyenek.

Fontos a környezetvédelem?

Akik kedvelik a környezettudatos megoldásokat, azok számára az EPS lap remek választás, hiszen kémiailag semleges hatású, a környezetet nem szennyezi. Nem szolgáltat táplálékot a baktériumoknak, gombáknak, vagy fejlettebb élőlényeknek, ám úgy kell beépíteni őket, hogy ne fészkelhessenek bele rovarok, rágcsálók.

10 fontos lépés a fenntartható jövő felé

A lépésálló szigetelés munkálatait minden esetben érdemes szakemberre bízni, a munkálatok előtt célszerű egyeztetni vele a legfontosabb tudnivalókról, szempontokról. Így nem kell aggódnunk a lapok lerakása, a határidők és a további teendők (pl. burkolás) gördülékenysége miatt.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>