Vajon milyen színárnyalat hódít szerte a világon 2024-ben? A Pantone Intézet természetesen az idei évre is kihirdette a trend-előrejelzésnek is tekinthető „Év színét”, melyet minden évben a világban zajló történések, a mélyben meghúzódó társadalmi trendek ihletnek. Lássuk, milyen árnyalat lett a Pantone 2024!

Egy kis Pantone-történelem

A Pantone 1993-ban szinte forradalmasította a nyomdaipart egy olyan szabványosított színrendszer megalkotásával, amely lehetővé tette a színek megbízható kiválasztását és reprodukálását.

Ez olyannyira áttörő siker volt, hogy napjainkban a sztenderdizált Pantone színkatalógusok az egész világon elterjedt szabványnak számítanak. A digitálisan elérhető színrendszerekre a grafikusok és designerek a grafikai programokon belül, a tervezés fázisában is támaszkodhatnak.

Hogyan érinti mindez az építőipart és a lakberendezést?

A színkommunikációs rendszer lehetővé teszi, hogy a különböző iparágak szabványos színekben tudjanak gondolkodni. A tervezéstől a gyártásig segíti a folyamat résztvevőit a színekről folytatott egységes kommunikációban.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

A Pantone Color Institute a színkódokon és a katalógusokon kívül komplett eszköztárat és tanácsadói szolgáltatásokat is nyújt azoknak a piaci szereplőknek, akiknek fontos a színek tudatos alkalmazása.

A Pantone színkiválasztó online eszközét számos szakember alkalmazza, a színválasztási tanácsokat a lakberendezők is figyelembe veszik. Ez jelentheti akár azt is, hogy egy lakásfelújítás során az év színével megegyező színárnyalatokat részesítjük előnyben pl. a burkolatok, a festékek, vagy éppen a lakástextilek kiválasztásánál. A Pantone 2024 árnyalat is nagy hatást gyakorol erre a területre.

Beltéri falfesték típusok, tájolás, és a színek pszichológiája

Pantone 2024 év színe – Peach Fuzz – 13-1023

 1. alkalommal hirdette ki a Pantone Intézet az év színét. A Pantone 2024 a bársonyosan lágy barackszínű árnyalat, a Peach Fuzz lett, amely a gondoskodás iránti vágyat fejezi ki.

„Egyszerre hat az elmére, a testre és a lélekre. Szinte érezzük a bársony érintését, az őszibarack ízét és gyengédség megtartó erejét. Megosztani a kedvességet, gyengédnek lenni” – üzeni a Pantone 2024 az embereknek.

Ez a finom pasztell árnyalat a lakberendezésben jól kombinálható semleges és élénk színekkel egyaránt. A minimalista stílushoz éppúgy passzol, mint a mediterrán, vagy akár a vintage irányzathoz. Simulékonyságának köszönhetően a padló- és falburkolatok is remekül mutatnak ebben az árnyalatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PANTONE (@pantone) által megosztott bejegyzés

 

További trendszínek a 2024-es évben

A Pantone 2024 mellett a Pantone Intézet szakértői azokat a színeket is ismertették, amelyek uralni fogják 2024 tavaszát. A tízes színskála fantázianevei a következők:

 • Rooibos tea, „egy testes vörös gazdag fás jegyekkel”.
 • Watercress, „a frissítő zöldborsó ragyogó jelenléte”.
 • Chambray Blue, „a koptatott farmer kékje, életteli tónusokkal”.
 • Orangeade, „egy édes és lágy vérnarancsárnyalat falatnyi gyümölcsös citrussal”.
 • Desert Flower, „meleg és vonzó rózsaszín, mint a virág, amelynek a nap csókolja szirmait”.
 • Pastel Lilac, „lágy és púderes levendula, amelynek szinte érezzük az édes illatát”.
 • Marlin, „tengerészkék, ami a trópusokat és vizet idézi”.
 • Lemon Drop, „zamatos citrom cukorsziruppal”.
 • Mint, „hűsítő mentazöld, egy lélegzetvételnyi friss levegő”.
 • Capri, „az öböl vizének kékjére emlékeztető élénkkék árnyalat”.

És hogy melyik a öt új klasszikus trendszín?

 • Mushroom, „földes barnásszürke, amelynek textúrája van”.
 • Quiet Shade, „árnyékszerű szürke, ami olyan, mint egy védőpáncél”.
 • Brilliant White, „tiszta, ropogós és eredeti szín, amelynek egyszerűsége és modernsége rabul ejt”.
 • Northern Droplet, „egy esős nap szürkesége, ami csendes nyugalmat áraszt”.
 • Brush, „katonai khaki tónus, ami segít, hogy a körülötte lévő dolgokat a maguk természetességében lássuk”.

 

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>