beltéri falfesték

A munkálatok sorrendjét tekintve a lakás-, iroda- és üzlethelyiség felújítása során az egyik utolsó, és egyben az egyik leglátványosabb lépés a falak festése. Fontos, hogy a beltéri falfesték típusok közül mindig azzal dolgozzunk, amely minőségét és tulajdonságait tekintve megfelel az adott helyiség igényeinek.

Beltéri falfesték típusok

Mitől lesz beltéri egy festék?

Ahogyan a padlóburkolatoknál megkülönböztetünk egymástól beltéri és kültéri burkolatokat, úgy talán nem meglepő, hogy a festékek között is léteznek beltéri és kültéri változatok.

Nem mindegy a kötőanyag minősége és mennyisége. Alkalmazkodni kell a festeni kívánt felülethez, és gondoskodni kell arról is, hogy a szervesvegyület-kipárolgás minimális legyen. A barkácsáruházak polcain található festékeken egyértelműen feltüntetik, hogy beltéri vagy kültéri festéktípust fogunk-e a kezünkben.

A választást nagymértékben segíti, ha rutinos szakemberre bízzuk a munkát, illetve a kivitelezővel is gyakran egyeztetünk.

Szobafestés profin – 6 tipp a tökéletes végeredményhez

Hogyan válasszunk festéket?

A beltéri falfesték típusok közül mindenképpen azt kell kiválasztanunk, ami megfelel az adott helyiség követelményeinek.

Léteznek olyan beltéri falfesték típusok, amelyek kifejezetten vizes helyiségekhez, vagy műanyag felületekhez bizonyulnak jó választásnak. Vannak hőszigetelő és vízlepergető tulajdonsággal bíró festékek is. A beltéri falfesték típusok közül a diszperziós, valamint a mészalapú festékek között szokás különbséget tenni. Mutatjuk a főbb tudnivalókat.

  • Mész alapú falfesték: Általában mészfestésű falak felújításakor használják, népszerűségét most kezdi visszanyerni. Előnye, hogy környezetkímélő, lélegző, páraáteresztő, fertőtlenítő és kopásálló tulajdonságú.
  • Diszperziós beltéri falfesték: Ez a legnépszerűbb a beltéri falfesték típusok között. Népszerűségének oka, hogy tökéletes fedést biztosít, színtartó, kopásálló, foltmentes, és penészálló összetevőt is tartalmaz. Nem ártalmas sem az egészségre, sem pedig a környezetre, ráadásul nem magunk keverjük ki, így színminta alapján újra előállítható ugyanaz az árnyalat.
  • Diszperziós latex festék: Igen ellenálló típusa a diszperziós festékeknek, emellett bármilyen anyagra fel lehet hordani, remekül fed. Ha extra kívánságaink vannak a textúrákat, vagy éppen a színárnyalatokat illetően, érdemes mellette dönteni.
  • Szilikát beltéri falfesték: Legnagyobb előnye, hogy nemcsak lég, de páraáteresztő is, így a falfelület könnyedén szellőzhet alatta.

Beltéri falburkolat típusok – 7 burkolat, ami feldobja a falakat

Beltéri falfesték típusok, tájolás, és a színek pszichológiája

Azért is kiemelten fontos, hogy profi kivitelezővel dolgozzunk, mert így nemcsak a kiváló minőségű festékek használatáról bizonyosodhatunk meg, hanem arról is, hogy a szakemberek segítenek nekünk eligazodni a kényesebb kérdésekben is.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Régóta köztudott, hogy a színek befolyással vannak a közérzetünkre, a hangulatunkra, a munkabírásunkra és arra is, hogy az adott helyiségben komfortosan érezzük-e magunkat. A színek mellett azonban a fényekre és a lakás, iroda, vagy üzlethelyiség tájolására is figyelnünk kell. Szem előtt kell tartani, hogy egy-egy helyiség milyen funkciót tölt be.

Milyen feladatokra számíthatunk egy üzlethelyiség felújítása során?

A tájolást tekintve, a keleti helyiségek délig világosak, a nyugati fekvésűek pedig déltől kapnak inkább sok fényt. Az északi és keleti tájolású helyiségekbe ezért célszerű világos festéket választani, míg egy megfelelő színárnyalattal nyáron egy picit korrigálhatunk a déli tájolású helyiségek hőérzetén.

Ha mélyebben beleássuk magunkat a színek pszichológiájába, látni fogjuk, hogy egyes zöld árnyalatok harmóniát teremtenek és nyugtatóan hatnak ránk. A kék árnyalatok jobban ösztönözhetnek a munkavégzésre, míg a vörös az étvágyunkat, a sárga pedig az energiaszintünket fokozhatja.

Ha ügyesen választjuk meg az irodánk színeit, a munkatársaink hálásak lesznek érte, üzletünkben pedig komfortosabban érezhetik magukat a vevők csupán annak köszönhetően, hogy jól választunk a beltéri falfesték típusok közül.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>