festés

Egy lakás-, iroda- és üzlethelyiség felújításakor az egyik utolsó lépés a falak burkolása. Fontos, hogy a beltéri falburkolat típusok minden tulajdonsága, így az anyaga, kezelhetősége és színe is igazodjon az adott helyiség paramétereihez.

Beltéri falburkolatok & a lakásfelújítás

Amikor felújítás előtt állunk, gyakori kérdés, hogy a beltéri falburkolat típusok közül melyik passzol leginkább az otthonunkhoz és a pénztárcánkhoz. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb falburkolat típusokat a leghétköznapibb burkolási megoldásoktól a modern ötletekig.

Beltéri falburkolat típusok – 7 burkolat, ami feldobja a falakat

Falfestés

A beltéri falburkolat típusok közül a legnagyobb népszerűségnek egyértelműen a falfestékek örvendenek. A beltéri falfesték típusok közül mindenképpen azt kell kiválasztanunk, ami megfelel az adott helyiség követelményeinek. Léteznek olyan beltéri falfestékek, amelyek kifejezetten vizes helyiségekhez, vagy műanyag felületekhez bizonyulnak jó választásnak, illetve vannak hőszigetelő és vízlepergető tulajdonsággal bíró festékek is.

Beltéri falfesték típusok, tájolás, és a színek pszichológiája

Csempézés

A csempe a beltéri falburkolat típusok közül a hidegburkolatok közé tartozik, a vizes helyiségekben használják leggyakrabban. Tartós burkolattípus, ami ráadásul könnyen tisztítható is. A csempézés menete egy hozzáértő burkoló számára logikus sorrendben épül fel, a lépéseket egymással nem lehet felcserélni.

Tapétázás

A tapétázás igen közkedvelt burkolattípus, vásárlás előtt a legfontosabb szempont azt végiggondolni, hogy melyik helyiségbe kerül majd az otthonunkban. Rengetegféle színben kapható, felragasztása nem bonyolult, de szakértelmet igényel, ha hosszútávú megoldásban gondolkodunk.

Nagyon népszerű a fűrészporos változat, amelyet akár többször is újra lehet festeni, míg a vinil tapétát gyakran használják a fürdőszobákban és a konyhákban. A piacon kapható mosható, vízálló, csillogó és 3D-s termék is.

A tapétázás legfontosabb és legizgalmasabb kérdései

Faburkolatok

A beltéri falburkolat típusok közül a legismertebb faburkolat a lambéria, amely hosszú éveken át jól szolgálja majd a kényelmünket (és esztétikus is), ha a minőségi anyagválasztásra nagy hangsúlyt fektetünk.

Fontos, hogy a faanyag vetemedésmentes legyen, és a kezeléséről is gondoskodjunk (pl. ellátjuk rovarok és gombásodás elleni védelemmel). Ne feledjük, a fa egy élő anyag, így a térfogata is változhat, ezért érdemes felhelyezéskor minimális távolságot ráhagyni.

Ha természetes színekben gondolkodunk, a méh- és keményviaszokat érdemes választani.

Kőburkolatok

A rendhagyó mintázatok kedvelői gyakran döntenek a valódi terméskőből készült falburkolatok mellett. Ezek a prémium minőségből készült kőlemezek nagyon vékonyak és könnyűek, felületük strapabíró és egyedi.

A kőből készült falburkolatokat választhatjuk kül- és beltérre is, mivel vízhatlanok, ezért akár konyhába és fürdőszobába is kerülhetnek. Sokoldalú felhasználásuknak köszönhetően mindenféle lakberendezési stílusnál megállják a helyüket.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

PVC falburkoló lapok

Bár sokan idegenkednek tőle, mégis egyre nagyobb teret hódít magának a műanyag a lakásfelújításban. A PVC falburkoló lapok a beltéri falburkolat típusok praktikus változatai, hiszen könnyű a beépíthetőségük és a súlyuk is, egyszerű tisztán tartani őket és igen kedvező az áruk is.

Sokan választják konyhapultok, fürdőszobák gyors felújításához, de a modern falburkolatok jól mutatnak a hálószobában, a nappaliban és az irodában is.

A PVC jól imitálja csempét, téglát, fát, követ és a mozaikot is, azzal a különbséggel, hogy ezek valójában egyszerű burkolólapok.

Vinyl falburkolat

A vinyl panel egy igen népszerű és elterjedt burkolóanyag, a vinyl padló nagy előnye, hogy teljesen vízálló, kopásálló, és sokoldalúan használható. A vinyl falburkolat szintén okos választás, tekintettel arra, hogy a panelek tartósak, költséghatékonyak és többféle színben és mintázatban kaphatóak.

Jól utánozzák a valódi fa mintázatát, és könnyű a felhelyezésük is. Minden helyiségben lehet őket használni, könnyen tisztíthatóak és a magas páratartalommal is jó barátságban vannak.

Miért kiemelten fontos, hogy profi kivitelezővel dolgozzunk? Mert így nemcsak a kiváló minőségű beltéri falburkolat típusok használatáról bizonyosodhatunk meg, hanem arról is, hogy a szakemberek segítenek nekünk eligazodni a kényesebb kérdésekben is.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>