A vinyl padló, mint melegburkolat, kiválóan használható üzletekben, irodákban és lakásokban is. Amellett, hogy vízálló és karcálló, lehet fahatású és kőhatású is, ráadásul többféle színben is kapható. Mutatjuk, miben rejlik ennek a padlóburkolat típusnak a népszerűsége, és milyen szempontokra kell figyelni a használata során.

A vinyl padló előnyei és tulajdonságai

Milyen helyiségekben használhatjuk a vinyl padlót?

A vinyl padló attól olyan közkedvelt, hogy számos helyen használható, pl. vendéglátóhelyeken, szállodákban, irodákban, és otthonunkban is.

Azt gondolhatnánk, hogy mivel ez egy melegburkolat fajta, ezért a vizes helyiségekben nem alkalmazhatjuk, ám ez a gondolat téves, egészen nyugodtan burkolhatjuk vele konyhánkat és fürdőszobánkat is.

A vinyl padló jó barátja a lakberendezőknek és a burkolóknak egyaránt, pozitív tulajdonságainak köszönhetően könnyű a használata, és szinte bármilyen helyiség hangulatához és stílusához igazíthatjuk. A négyzetméter ára annak függvényében változik, hogy milyen tulajdonságú a kiszemelt padlólap. Kapható 8-10-12-14 mm-es vastagságban is.

Mire jó a melegburkolat és hogyan válaszd ki a megfelelőt?

A vinyl padló előnyei

Számos pozitív tulajdonsága van, amiért szeretjük. Nézzük, melyek a legfontosabbak:

  • Igazodik a lakásunk stílusához: Ahogy azt már korábban is írtuk, válaszhatunk fahatású és kőhatású változatot is, emellett a színek skálája is széles. A sötét- és a világosbarna mellett kapható még szürkésbarna, szürke és fehér/világos árnyalatban is, ezért könnyen illeszkedik lakásunk stílusához.
  • Erős, ellenálló anyag: Ami miatt sokan választják ezt a padlóburkolat típust, az az, hogy karcálló, UV álló, víz- és foltálló a felülete, ezért bármely háztartásban megállja a helyét.
  • Kellemes járófelület: puha és meleg járófelülete jó szolgálatot tesz akkor is, ha kisgyermekek szobájába kerül.
  • Vízálló: Felmosásnál nem púposodik, remekül használható mosókonyhában, konyhában és fürdőszobában is.
  • Könnyen tisztítható: Anyagának köszönhetően könnyen kezelhető burkolat, speciális tisztítószert vagy anyagokat nem igényel a tisztán tartása.
  • Nem bonyolult a lerakása: többéle módszerrel lehet lerakni, de egyik sem állít nagy kihívások elé.
  • Padlófűtéssel is használható: A padlófűtés manapság már nem számít újdonságnak, egyre több lakásban választják a fűtésnek ezt a formáját. Éppen ezért jó hír, hogy a vinyl padló is használható fölé padlóburkolatként.

A konyha felújítása – Burkolatok, tájolás, színek, világítás

Vinyl padló alátét – A kihagyhatatlan lépés

Mielőtt rátérnénk arra, hogy hogyan lehet burkolni a vinyl padlóval, fontos, hogy az alátéttel kezdjük a burkolást, ugyanis a vinyl padló alátét nélkülözhetetlen kiegészítője a vinyl padlóknak.

Az alátét kimagasló szerepet játszik a hang- és hőszigetelésben. Vásárláskor ügyeljünk rá, hogy olyan alátétet vegyünk, amely alkalmas a padlófűtéshez.

Az alátét négyzetmétere – minőségtől függően – 800-5000 Ft között mozog.

Hogyan rakhatjuk le a vinyl padlót?

Vásárlás előtt el kell döntenünk, hogy ragasztós vagy klikkes vinyl padlót szeretnénk-e vásárolni. Mi a kettő között a különbség?

Ragasztós/öntapadós változat: A vinyl padló először alátét fóliát vagy alátétlemezt kell elhelyezni, utána következik a ragasztás. A vinyl padló falra ragasztása is megoldható.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Klikkes változat: Ebben az esetben a padlólapokat összepattintjuk egymással, felületsérülés esetén pedig könnyen kicserélhető az érintett rész anélkül, hogy az egész burkolatot vissza kellene szedni. Jó választás, ha parketta fölé szeretnénk helyezni, de nem vagyunk benne biztosak, hogy örökre búcsút szeretnénk inteni a parkettának.

Ne felejtsük el, hogy a padlólapok mellé szegélylécet is kell vásárolnunk!

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>