Amikor megveszünk, vagy öröklünk egy régi házat, felújítás során egy dologra biztosan sor kerül majd, ez a régi fürdőszoba átépítése. A megfelelő lépésekkel fürdőnk korszerű és divatos lesz, a berendezés és a burkolatok egyaránt igazodnak majd az ízlésünkhöz, a szaniterek és szerelvények pedig a kényelmünket szolgálják. Mutatjuk, milyen munkálatokkal jár – mérettől függetlenül – a fürdőszoba átépítése.

Régi fürdőszoba átépítése

Milyen munkálatokkal jár egy régi fürdőszoba átépítése?

Egy régi fürdőszoba átépítése igen összetett munka, hiszen a felújítás általában a szaniterek, szerelvények, és burkolatok bontásával, illetve ezek elszállításával kezdődik. Ez nyilvánvalóan sok porral és nagy hangzavarral jár.

Ahhoz, hogy az átépítés tökéletes legyen, érteni kell a festéshez, burkoláshoz, a vízvezeték szereléshez, és a villanyszereléshez is. Ki kellene cserélni a fürdőszoba nyílászáróit is? Ha így döntünk, mindenképpen a felújítással együtt készüljön el ez is, hogy később ne kelljen leverni a csempét, járólapot miatta.

Mielőtt azonban hozzáfognánk a bontáshoz, vegyük fel a kapcsolatot egy kivitelezővel, hogy a munka lehető legjobb kezekben legyen, és a lehető leggyorsabban elkészüljön.

A fürdőszoba felújítása és berendezése

Vízvezeték rendszer cseréje

Egy régebbi felújításánál a legtöbb esetben szóba kerülhet a vízvezeték rendszer cseréje. Nehéz eldönteni, merre is induljunk el a teendőkkel, vagy egyáltalán elinduljunk-e.

A rendszer felújítása komoly kiadást jelenthez, de érdemes a felújítás során nekiállni, mivel a bontás igen nagy felfordulással jár.

A gyakori dugulások, a csökkent nyomás, a sötét színű víz, a vizesedés és a magas vízszámla is jelezheti a csövek elhasználódását. A régi, korrodált csövek megőrzése veszélyes, túl magas hőmérséklet vagy nyomás hatására a régi csövek szétrepedhetnek, ami igen nagy károkat okoz. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen állapotban vannak a csövek, érdemes átnézetni a teljes vízvezetékrendszert.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Szaniterek és szerelvények felszerelése

Ha profi kivitelezővel dolgozunk, biztosak lehetünk benne, hogy a különböző szaniterek beszerelését, javítását, cseréjét precízen, nagy gondossággal végzi majd. Milyen feladatokkal lehet számolni?

  • Épített vagy szerelt zuhanykabin és zuhanytálca beszerelése
  • WC csésze beszerelése, WC tartály szerelése
  • Mosdó, és annak szerelvényeinek beépítése
  • Mosógép vízellátásának biztosítása, és a vízelvezetés kiépítése.

Kisméretű fürdőszoba – Bontás, fal- és padlóburkolatok, színek, berendezés

Villanyszerelési munkálatok a fürdőben

Villanyszerelő munkájára is szükség lesz, ráadásul ebben a helyiségben fokozott elővigyázatosság szükségeltetik. Érdemes például csapófedeles konnektorokat használni ahhoz, hogy a pára közvetlenül ne telepedjen meg a belső térben, de amennyiben lehet, a fürdőszobában egyáltalán ne is legyen konnektor,

Kivételt képez az, ha a mosógép itt kapott helyet, vagy a hajszárítót nem tudjuk, vagy nem szeretnénk másik szobában használni.

Egy régi fürdőszoba átépítése során mindenképpen sort kell keríteni az elektromos hálózat felújítására is.

Az elektromos hálózat felújítása – Problémák és lehetőségek

A burkolatok kiválasztása

Amennyiben vízálló melegburkolatot szeretnénk, a vinyl padló ideális választásnak bizonyulhat.

Hidegburkolatok esetében a legjobb megoldás, ha a járólap és a csempe lerakását burkolóra bízzuk. A csempeválasztásnál vegyük figyelembe az adott helyszín adottságait, a tájolást és a fényviszonyokat, a tisztíthatóságot, a mintát, a méretet és felületet is.

A fugázóanyag kiválasztásánál ügyeljünk a színre és az állagra, a száradási időre, a mozgásra, a hőmérséklet-változásra és az alapanyag tágulási képességére. Nedvességnek kitett felületekre érdemes vízlepergető típust használni.

Mikor szükséges lépés az aljzatkiegyenlítés?

A könnyű tisztíthatóság miatt a padlóra célszerű sötétebb árnyalatot, a falra világosabbat keresni. Ha az esztétikum is fontos szempont, a meleg árnyalatú csempéhez meleg árnyalatú fugaszínt, a hideg burkolathoz pedig hideget válasszunk.

Milyen felfesték mellett döntsünk? Léteznek olyan beltéri falfestékek, amelyek kifejezetten vizes helyiségekhez, bizonyulnak jó választásnak.

Beltéri falburkolat típusok – 7 burkolat, ami feldobja a falakat

Mennyi ideig tart a fürdőszoba felújítása?

Egy régi fürdőszoba átépítése több napot vesz igénybe, a felújítás porral és zajjal jár. A legfontosabb szempont, hogy minden munkafázisnál ragaszkodjunk a minőségi alapanyagokhoz és a hozzáértő munkához. Így lehet, hogy akár egy hét is kell ahhoz, hogy elkészüljön a fürdőszobánk, de az eredménnyel garantáltan elégedettek leszünk.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>