fürdőszoba

A fürdőszoba felújítása

Egy lakásfelújítás számos kérdést vet fel, ahogyan a fürdőszoba felújítása vagy átalakítása is, hiszen nagyon fontos előre felkészülni az alapanyagok és burkolatok kiválasztására, valamint arra is, hogy milyen fürdőszobát álmodtunk meg magunknak.

A fürdőszoba felújítása többnapos feladat, a munkafolyamatok porral és zajjal járnak, de a végeredmény érdekében érdemes szemet hunyni a kellemetlenségek fölött.

Milyen munkálatokkal jár egy régi fürdőszoba átépítése?

Milyen munkálatokkal jár a fürdőszoba felújítása?

 • Szaniterek, szerelvények, és burkolatok bontása, majd elszállítása
 • Ha szükséges, akkor ajtócsere
 • Radiátor cseréje
 • Vízvezetékek, és a lefolyók cseréje, csaptelepek kiépítése.
 • A szaniterek, és szerelvények felszerelése
 • Villanyszerelési munkálatok
 • Burkolás a padlón, az oldalfalon és a kádnál csempével/járólappal/linóleummal
 • Falfestés

Beltéri falburkolat típusok – 7 burkolat, ami feldobja a falakat

Ha régi házat szeretnénk felújítani, a fürdőszoba kapcsán felmerül még, hogy milyen a helyiség fűtése, milyen állapotban van az elektromos vezetékrendszer, milyen a melegvíz szolgáltatás, és a víznyomás, hogyan biztosítható a fürdőben a szellőztetés, illetve, hogy van-e a helyiségben természetes világítás.

A fürdőszoba felújítása olyan feladat, amely profi munkát és szakértelmet igényel, ezért célszerű szakembert megbízni vele. A fürdőt a kivitelező tisztán adja át nekünk, ezután a fürdőszoba berendezése már nem állít majd nagy kihívás elé bennünket.

Az elektromos hálózat felújítása – Problémák és lehetőségek

A fürdőszoba berendezése

A fürdés rituáléja már az ókorban is nagy szerepet kapott, de saját fürdőháza csak a gazdag családoknak, míg saját fürdő helyisége csak az uralkodóknak volt.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Napjainkban a fürdőszobák többsége keleti, északi, vagy északkeleti tájolású, alapfunkciói a fürdés, a mosakodás és a wc használat.

Kisméretű fürdőszoba – Bontás, fal- és padlóburkolatok, színek, berendezés

 • Amennyiben nagyobb alapterületű a fürdőnk, a mosás és a szárítás is ebben a helyiségben történhet. A fürdőszoba berendezésénél nemcsak a szaniterek és a burkolatok kiválasztására kell hangsúlyt fektetni, hanem a berendezésre is.
 • A méretezés fontos szempont, hiszen a későbbiekben ez a kényelmünket szolgálja majd, emellett a stílusra és a harmóniára is törekedni kell a lakberendezés során.
 • A burkolatok színe és mintája mellett az apróbb kiegészítőkre is odafigyelhetünk, a tárolóelemek és a textíliák növelhetik a komfortérzetünket.
 • Míg a kisebb lakások fürdőjében általában csak egy zuhanyfülke és egy mosdó fér el, addig a nagyobb fürdőkbe dupla mosdó, szauna, prémium zuhanypanel, hangulatvilágítás és akár okos rendszer is kerülhet. Utóbbival akár hangvezérlés útján is feltölthetjük a fürdőkádunkat, miközben még a vacsoránkat élvezzük.

Minimalista fürdőszoba tervezési tippek, amelyek segítenek bővíteni a teret

A fürdőszoba felújítása és berendezése így lesz teljes, a munkálatok eltarthatnak egy hétig, de akár több ideig is. Minden az igényeinktől, a kiválasztott alapanyagoktól, és a kivitelező kapacitásától függ. Érdemes időben árajánlatot kérni az átláthatóság érdekében.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>