hidegburkolat

Otthonunk, irodánk vagy üzletünk belső és külső tereinek kialakítása során fontos, hogy milyen hidegburkolatok mellett döntünk. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Hidegburkolatok – Amit érdemes tudni a használatukról

Első lépés, az aljzatkiegyenlítés

Korábban már részleteztük a blogon, hogy a meleg- és hidegburkolatok között elsősorban az a különbség, hogy milyen hőérzetet keltenek. A hidegburkolatok hideg, a melegburkolatok pedig meleg érzetet keltenek, a kettő között természetesen átjárás is van.

Hidegburkolatot általában a vizes helyiségek, vagyis a konyha, az étkező, a fürdőszoba, és a wc kapnak, de napjainkban már gyakran találkozhatunk azzal a megoldással is, hogy a nappali padlójára kerül hidegburkolat.

Ahhoz azonban, hogy a hidegburkolatok megfelelően mutassanak otthonunkban, első lépésként az aljzatkiegyenlítésre kell nagy figyelmet fordítanunk. Az aljzatkiegyenlítő kiválasztása, illetve a munka menete is hangsúlyos kérdés. Az aljzatkiegyenlítés menete roppant egyszerű, de a száradási időre mindig nagyon kell figyelnünk.

Népszerű meleg- és hidegburkolat típusok – Dönts jól, válassz okosan!

A hidegburkolatok fajtái

A hidegburkolat védi a fal vagy padló felületét, leggyakoribb fajtái a csempe, az üvegcsempe, a járólap, a gránit, a márvány, a mészkő, a téglaburkolat és a természetes kövek.

Megkülönböztetünk kül- illetve beltéri hidegburkolatokat is, de hidegburkolat mellett döntünk, ügyelnünk kell arra, hogy prémium minőségű ragasztót válasszunk hozzá, így lesz a burkolatunk időtálló.

Hogyan csoportosíthatjuk őket?

  • Felhasználási hely alapján: padló, illetve falburkolat, kültéri vagy beltéri burkolat
  • Vízfelvétel alapján: fagyálló, és nem fagyálló burkolat
  • Gyártás alapján: extrudálással, préselési technológiával vagy öntéssel készült
  • Alapanyag alapján: agyag (vörös és fehér), természetes kő (mészkő, márvány, gránit stb.), beton, kőőrlemény, színezőanyagok, műgyanta keverék

Mikor szükséges lépés az aljzatkiegyenlítés?

A fugázás

A fugázás a burkolás utolsó fázisa, otthonunk felújításakor a hidegburkolatok lerakásánál meghatározó elem a fugázóanyag kiválasztása. A csempe és a járólap fugázás technikájában nincsenek nagy különbségek, de az elkészült burkolat minőségét nagymértékben befolyásolhatják a fugázóanyag tulajdonságai.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Mire figyeljünk?

  • Fontos a szín és az állag, illetve a fuga száradási ideje is eltérő lehet.
  • Kültéren szükség lesz fagyálló fugára, míg a lakás belső részeiben értelemszerűen nem.
  • Vegyük figyelembe az olyan tényezőket is, mint a mozgás, a hőmérséklet-változás és az alapanyag tágulási képessége.
  • Nedvességnek kitett felületekre, tartósan párás környezetben érdemes vízlepergető típust használni.
  • A penészesedés gátló tulajdonság további előny.

Praktikus okokból kifolyólag örökérvényű szabály, hogy a padlóra sötétebb árnyalatot, a falra világosabbat keressünk, hiszen a tisztítás így sokkal könnyebb és gördülékenyebb lesz.

Lépésálló szigetelés – Hatékony padlószigetelés EPS lapokkal

Miért kérjük kivitelező segítségét?

A legjobb döntés az, ha burkoló segítségét kérjük az anyagok kiválasztásánál és a munka során is. Ez főként azért fontos, mert egy profi burkoló rutinosan dolgozik, így minőségi anyagok és hozzáértő szaktudás birtokában nyugodtak lehetünk a tartós eredményben.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>