A padlóburkolat kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen a lakásfelújítás, vagy irodafelújítás után évekig ez a burkolat díszíti majd a padlónkat. Meghatározza az adott helyiség hangulatát és stílusát, emellett fontos ügyelni arra is, hogy milyen funkciót tölt majd be. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb meleg- és hidegburkolat típusok.

A meleg- és hidegburkolat típusok

Talán nem meglepő, hogy a meleg- és hidegburkolatok között elsősorban az a különbség, hogy milyen hőérzetet keltenek.

Azaz: a hidegburkolatok hideg, a melegburkolatok pedig meleg érzettel ajándékoznak meg, a kettő között pedig – a burkolatok színes választékának köszönhetően – természetesen átjárás is van.

A hőérzet mellett más szempontokra is figyelnünk kell, az egyik ilyen, hogy melyik helyiségben jellemzően melyik burkolattípus bizonyul előnyös választásnak. A hidegburkolat típusok általában a nappaliban és a vizes helyiségekben kapnak helyet, míg a melegburkolatokat főként a hálószobában, gyerekszobában, és a tetőtér közös helyiségeiben alkalmazzák. Általánosítani persze nem lehet és nem is érdemes.

Példákat tekintve, népszerű hidegburkolat típusok a járólap, a csempe, a márvány, és a gránit, míg a parketta, a vinyl padló, a laminált padló, és a szőnyeg közkedvelt melegburkolatok.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Hidegburkolat típusok – A legfontosabb szempontok

Akár lakásfelújítás, irodafelújítás, vagy üzletfelújítás a terv, a munkálatok előtt érdemes körültekintően megtervezni a lépéseket. A burkolatokat illetően vegyünk számításba, hogy

  • csak beltéri hidegburkolattal szeretnénk dolgozni, vagy kültéri burkolatra is szükség lesz-e?
  • milyen a burkolat vízfelvétele, fagyálló a választott típus, vagy sem?
  • hogyan készül és milyen az anyaga?
  • használhatóak-e az adott hidegburkolat típusok a padlófűtéssel együtt?
  • az adott helyiségnek mi a funkciója, illeszkedik-e hozzá a burkolat?

A hidegburkolatokat ragasztásos technikával helyezik fel, ehhez elengedhetetlen a prémium minőségű ragasztó használata. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a burkolat időtálló legyen.

Hidegburkolatok – Minden, amit érdemes tudni a használatukról

 

Melegburkolat típusok – Hogyan válasszunk?

A legnépszerűbb melegburkolat típusok a szalagparketta, a laminált padló, a vinyl padló és a padlószőnyeg.

A szalagparketta igazi fából készült, időtálló burkolat, amely kellemes hőérzetet nyújt. Felújítható, egyedi és egy profi mesterember számára a lerakása is nagyon egyszerű. A laminált padló, amely szintén népszerű melegburkolat típus, tulajdonképpen egy fautánzatú műanyag, amelynek a felülete egy fotónyomat.

Vízálló parlóburkolatok – Létezik -e vízálló laminált padló?

A padlószőnyeg főként a remek hő- és hangszigetelés miatt ajánlott, míg a vinyl padló mellett olyan pozitív érveket lehet felsorakoztatni, mint hogy rendkívül ellenálló, vízálló, könnyen tisztítható és a lerakása sem okoz nehézségeket.

Rengeteg változatban kapható, ezért megjelenésének köszönhetően (a fahatású változatok mellett kőhatású típusok is kaphatóak) a hidegburkolat típusok között is könnyedén helyet kaphatna. Remek példa – mint már említettük – az átjárhatóságra.

Mire jó a melegburkolat és hogyan válaszd ki a megfelelőt?

 

Padlóburkolat típusok – Dönts okosan!

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy egy-egy helyiségbe milyen padlóburkolat kerüljön, érdemes kikérni szakember véleményét. Egy rutinos burkoló megosztja velünk a tapasztalatait, és tanácsainak köszönhetően könnyebben eligazodunk a széles kínálatban. Mindig bízzuk a munkafolyamatokat szakemberre, a minőséget így garantálhatjuk hosszú távon.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>