iroda kialakítása

Egy iroda kialakításánál minden munkafolyamatra érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hogy olyan végeredmény születhessen, amivel elégedettek leszünk még hosszú évekig. Mutatjuk, melyek a legfontosabb szempontok az iroda kialakítása során.

Az iroda kialakítása

Szabad szemmel nem látható munkálatok

Egy iroda kialakítása nem csupán a burkolatok kiválasztásával jár, először ugyanis meg kell győződnünk arról, hogy szükség lesz-e az elektromos hálózat felújítására és a vízvezetékek cseréjére.

Amennyiben az iroda felújított épületben kap helyet, úgy remélhetőleg nem kell attól tartanunk, hogy balesetveszélyes állapotok uralkodnak. Egy régi épület esetében ne haladjunk tovább, amíg nem kértük ki szakember véleményét ebben a kérdésben.

Az első lépés mindig a vízvezeték szerelés, a fűtésszerelés és a villanyszerelés, ezután kezdődhetnek meg azok a munkálatok, amelyeket szabad szemmel is látni.

Az elektromos hálózat felújítása – Problémák és lehetőségek

Iroda kialakítása – Hol álljanak a falak?

Igazán szerencsések vagyunk, ha leendő irodánk kialakításánál nem lesz szükség a rendelkezésünkre álló tér felosztására, vagy éppen a megfelelő helyen állnak a falak. Ellenkező esetben sem kell megijednünk, gipszkarton szereléssel a lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk, képzeletünknek csak a fantázia szabhat határt.

A gipszkarton szerelés népszerű szárazépítési technika. Környezetbarát, költséghatékony, ráadásul időtakarékos megoldás is. A gipszkarton lapok szerelése gyors, és nem kapcsolódik az időjáráshoz, ezért bármilyen évszakban elvégezhető.

Megfelelő tervezéssel pontosan olyan méretű és formájú helyiségeket tervezhetünk az iroda kialakítása során, ami a céljainkat szolgálja.

Miből építsünk válaszfalat? – Ytong / gipszkarton / tégla

Ne feledkezzünk el arról, hogy sokkal célravezetőbb egy hozzáértő, profi szakemberre bízni a munkát, mint ha saját magunk kísérletezünk a gipszkartonozással. Így garantált, hogy az ajtók tökéletesen illeszkednek, és a kábelek is takarásban lesznek. Napjainkban ez alapvető követelmény egy modern és stílusos iroda esetében.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Ügyeljünk a megvilágításra!

Ha már szóba estek a kábelek, nagyon fontos, hogy már a felújítás előtt átgondoljuk, milyen helyiségekben milyen fényre lesz szükségünk.

A villanyszerelő ennek megfelelően helyezi majd el a konnektorokat. A lámpatesteket, izzókat is annak megfelelően kell kiválasztani, hogy tudjuk, hol kap jobban fókuszt a természetes, vagy éppen a mesterséges megvilágítás. Egy iroda kialakítása esetében ez azért különösen fontos szempont, mert igen gyakori, hogy 8-10-12 órát töltünk a munkahelyünkön.

A fények befolyással bírnak a teljesítményünkre. Fontos, hogy arra törekedjünk, hogy a mesterséges fényekkel a természetes fényeknek megfelelő hatást érjük el.

Célszerű indirekt világítótestek mellett dönteni, hogy elkerüljük az árnyékokat, a hideg, kékes színt adó izzók pedig a szemet is kímélik.

Energiatakarékos LED lámpák – Spórolj és óvd a környezeted!

A padlóburkolatok kiválasztása

Akár hideg, akár melegburkolatokban gondolkodunk, fontos szem előtt tartanunk az iroda kialakítása során azt a szempontot, hogy melyik a praktikus, és egyben esztétikus választás.

  • Az irodabútorok és a könnyű tisztíthatóság érdekében célszerű a népszerű hidegburkolatok, vagy a rendkívül ellenálló melegburkolatok mellett dönteni, ha attól tartunk, hogy a bútorok esetleg megnyomják a szőnyeget, parkettát, laminált padlót.
  • A vinyl padló például megfelelő választásnak bizonyulhat. Amellett, hogy többféle színben kapható, kő- és fahatású is lehet, ráadásul ellenálló, könnyen tisztítható, egyszerű a lerakása és a padlófűtéssel is kompatibilis.

Kombinálhatjuk is egymással a padlóburkolatokat. Erre főleg akkor van szükség, ha az irodához tartozik konyha és mosdó is, esetleg relaxáló helyiséget is kialakítunk. A cél továbbra is az, hogy a padlóburkolatok összhangban legyen egymással.

Népszerű meleg- és hidegburkolat típusok – Dönts jól, válassz okosan!

Falfestés vagy tapéta – Melyiket válasszuk?

A korszerű festőanyagoknak és falfestési eljárásoknak köszönhetően napjainkban a falak festése már nem okoz különösebb nehézséget. Ennek ellenére célszerű a kivitelezőre bízni ezt a munkafolyamatot is.

Bátran kérjük ki a tanácsát a problémás kérdésekben, hiszen rendkívül fontos egyes irodák funkcióját tekintve, hogy az adott festék szigetelő, mosható, vagy éppen légáteresztő-e.

A tapétázás szintén reneszánszát éli, dönthetünk akár egy designer tapéta mellett is, ha az passzol az iroda kialakítása során elképzelt stílushoz.

Beltéri falburkolat típusok – 7 burkolat, ami feldobja a falakat

 

A színek pszichológiájára is nagy hangsúlyt kell fektetni, egyes árnyalatok hatására produktívabbak leszünk, míg más színek éppen nyugalmat árasztanak, lelassítják a pulzust, vagy éppen lendületet adnak.

Egy profi kivitelező ragaszkodik a minőséghez, emellett mindig az adott helyiség funkciójának leginkább megfelelő megoldásokat szorgalmazza. A végeredménnyel akkor leszünk elégedettek, ha a konnektorok száma, a falak elhelyezkedése, a megfelelő megvilágítás, a burkolatok minősége és a falak színe a mindennapi munka során kellemes összhangban áll egymással.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>