bathroom

A világ legnépszerűbb lakberendezési megközelítése a minimalizmus, a virágkorát éli. Ezúttal azonban egyszerű, mégis elegáns, minimalista fürdőszoba-dizájn ötletekről beszélünk. A letisztult, praktikus elrendezést igénylő fürdőszobák tökéletesen illenek a minimalista esztétikához. Sima formák, kevesebb díszítés és semleges színek jellemzik ezt a tervezési stílust. Most mutatunk pár tervezési tippet, amelyek segítenek bővíteni a teret!

Nem mindig igaz, hogy a kevesebb néha több, de a minimalista lakberendezési elemekre abszolút jellemző. A minimalista esztétika lehetővé teszi, hogy olyan merész vagy visszafogott legyen, amilyennek csak szeretnéd.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Minimalista fürdőszoba tervezési tippek

1) Rusztikus hangulat

Vigyél egy kis rusztikus bájt a modern fürdőszobába az egyedi megjelenés érdekében! A rusztikus fa polc, amely mosdópultként is funkcionáhatl, kellemes melegséget kölcsönöz az egyébként modern és takarékos fürdőszobának. Néhány stratégiailag elhelyezett műnövény pedig csodákat tehet a fürdőszoba esztétikájával.

2) Alkalmazd a fémek kombinációját!

A fürdőszoba vízvezetékeinek vagy világításának frissítése gyors módja annak, hogy jelentős hatást érj el, miközben megőrzöd a minimalista dizájnt. Használd a fémek, és a tükröződő felületek kombinációját, hogy visszafogott stílust adj fürdőszobádnak!

3) Bontsd ki a zuhanyzót!

Távolítsd el a vizuális rendetlenséget a zuhanyfüggöny elhagyásával, egy üvegkabin javára! A fürdőszoba tervezési tippek jolly jokere! A legtöbb tervező egyetért abban, hogy ha a zuhanyzónak nincsenek “keretei”, az a fürdőszobai tér szempontjából rendkívül esztétikus, és minimalista megjelenést kölcsönöz. Egyesek ezt túl hűvösnek találhatják, de egy határok nélküli üvegparaván elzárhatja a víz melegét, miközben a fényt és a levegőt is átengedi.

A fürdőszoba felújítása és berendezése

4) Vegyél bele luxus tartozékokat!

A minimalizmus nagyszerű lehetőségeket kínál, és alacsony költségvetésből is már elérheted a luxus megjelenést. A fürdőszoba tervezési tippek alapszabálya, hogy az egyszerű, de nagyszerű elvét kihasználd! Egy-két whisky dekanter pont megfelelő ahhoz, hogy fürdőszobád pultjainak ötcsillagos szállodai megjelenést és érzést kölcsönözz.

5) Kiváló minőségű szekrények a minimalista fürdőben

Az elegáns és kiemelkedő szekrénysorok még az igazán minimalista fürdőszobát is feldobhatják. A letisztult fehér falakat szépen ellensúlyozhatja a meleg fa-  például egy szekrénysor formájában.

6) Retro-futurisztikus keveredés

Néhány gondosan kiválasztott antik tárgy, egyedi esztétikát adhat a minimalista fürdőszobának. Egy modern fehér-szürke fürdőszobában például remekül mutathat egy piros porcelán váza, vagy egy elegáns csillár.

7) Növények sokasága

Akár a dekoráció és a dizájnelemek minimalizálása mellett döntöttél, akár csak egy egyszerű színsémát választasz, – néhány növény beépítése ideális megközelítés lehet, hogy feldobd a monotonitást, és egy kis szükséges oxigéntisztítást adj a fürdőszobádnak.

Milyen munkálatokkal jár egy régi fürdőszoba átépítése?

8) Minimalista bohém stílus

Bár a bohém esztétikát általában a hektikus, zsúfolt dekorációval hozzák összefüggésbe, ez a stílus egy takarékos, modern esztétikába is beépíthető. A kulcs a többnyire visszafogott színvilág és az egyszerű dizájn használata, hogy néhány kiemelkedő bohém elem kerüljön előtérbe.

9) Csábító zen és minimalista fürdőszoba

A minimalista fürdőszoba tervezési tippek elengedhetetlen eleme a természet ihlette dizájn, ami egyszerre gyönyörű és pazar. A kavicsos padló, a tetőszellőzők, a kőből készült kiemelések, a kőből faragott kád és a bonsai fa mind hozzájárulnak a terek kertszerű hangulatához. Próbáld ki Te is!

10) Fények, amelyek megadják a hangulatot

A hangulatvilágítás drámaiságot adhat a fürdőszobának, és segíthet meghatározni a teret. A helyiség jellemzői, határai és a drámaiság lehetőségei mind fokozhatók a gondosan elhelyezett világítással. A sárgaréz lámpatestekkel és világos fényekkel zsúfolt fürdőszobák nagy stílus- és hangulatrombolók tudnak lenni.

Energiatakarékos LED lámpák – Spórolj és óvd a környezeted!

Reméljük, hogy tippjeink segítségével Te is könnyebben veszed az akadályt, amikor fürdőszobád kialakítására/felújítására kerül sor. További lakberendezési tartalmakért, és izgalmas cikkekért kövesd az oldalunkat!

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>