Akár most nyitunk új üzletet, akár a régi üzlethelyiségünket szeretnénk modern köntösbe öltöztetni, izgalmas kihívás elé nézünk. Mutatjuk, melyek a legfontosabb szempontok egy üzlethelyiség felújítása során a nyílászáró cserétől a burkolatok kiválasztásáig.

Milyen feladatokra számíthatunk egy üzlethelyiség felújítása során?

Mikor indokolt a nyílászárók cseréje?

Egy üzlethelyiség felújítása során akkor indokolt a nyílászárók cseréje, ha azok már nem funkcionálnak kellőképpen.

A régebbi építésű ingatlanok esetében ez akkor válhat szükségessé, ha vetemedést, vagy deformálódást tapasztalunk. Könnyű eldönteni, hogy esetünkben így van-e, hiszen ebben az esetben az ablakon, vagy ajtón akkor is befúj a szél, ha az csukva van.

A számunkra leginkább megfelelő nyílászárók kiválasztása és cseréje után a jobb hőszigetelés révén érezhetően kevesebb fűtési költséggel számolhatunk majd. Jól hangzik, nem igaz?

Bontás, teljes csere és tokba építés esetén is célszerű szakemberre bízni a munkálatok elvégzését.

Nyílászáró csere – Tervezés, anyagválasztás, kivitelezés

 

Az elektromos hálózat felújítása

Miután gondoskodtunk arról, hogy a nyílászáróink korszerűek legyenek, és a rezsiszámlánk se növekedjen miattuk, érdemes számba venni, lesz-e teendőnk az elektromos hálózat háza táján.

Ezt természetesen mi magunk csak akkor tudjuk eldönteni, ha hozzáértő villanyszerelők vagyunk. A villanyszerelés komoly szakmunka, ne felejtsük el!

Az elavult vezetékek komoly veszélyt hordozhatnak magukban, ezért szükséges ellenőrizni, hogy fennáll-e tűzveszélyes állapot, vagy sem. Komoly előírások vonatkoznak arra, hogyan ne legyen az üzlethelyiségünk az igen gyakori „sufnituning” áldozata, emellett napjainkban az energiatakarékosságra is oda kell figyelni.

Az üzlethelyiség felújítása közben gondolkodjunk el a konnektorok és kapcsolók számának növelésén, riasztó és kamera beszerelésén, illetve külső világítás kialakításán is.

Az elektromos hálózat felújítása – Problémák és lehetőségek

 

A padlóburkolatok kiválasztása

A padló- és falburkolatok kiválasztása kreatív munkafolyamat, az anyagválasztás és a burkolómunka tekintetében itt is érdemes szakember segítségét igénybe venni.

Attól függően, hogy hány helyiségből áll az üzletünk, dönthetünk csak hideg, csak meleg, illetve a hideg- és melegburkolatok harmóniája mellett is. Gondoljuk át, hogy milyen szempontoknak kell megfelelni az üzletünknek.

Folyamatosan járnak be a vendégek/ügyfelek, és emiatt a könnyű tisztíthatóság és az esztétikus külső megjelenés a két legfontosabb szempont? Ez még mindig nem zárja egyik burkolati típust sem.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Üzlethelyiség átépítése – FOTÓKKAL

Milyen falburkolatot válasszunk?

A padlóburkolatok mellett a falburkolatok kiválasztására is szánjunk időt. Dönthetünk a festés vagy a tapétázás mellett is, ám ha szeretjük a rendhagyó megoldásokat, szemezgethetünk a stílusos fa- és kőburkolatok közül is.

A felmerülő kérdéseket feltehetjük a festőnek és a burkolónak is.

+1 tipp: Ne feledjük, hogy napjainkban a gipszkarton szerelés már annyira egyszerű és gyors megoldás, hogy a teret gyakorlatilag úgy alakíthatjuk saját ízlésünknek megfelelően, ahogyan csak szeretnénk.

 

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>