hőszigetelés

Megfelelő hőszigetelés nélkül a levegő kiszökhet otthonunk falain, a tetőn, illetve az ablakain és ajtóin keresztül. Ez nagy mennyiségű energiát pazarolhat el, ezért a szigetelés fontos lépés, otthonod energiahatékonyságának javításában.

Hogyan javítja a hőszigetelés az otthonod hatékonyságát?

Miért fontos az energiatakarékosság?

Az energiatakarékosság számos okból fontos, például azért, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, jobb világot teremtsünk a jövő generációi számára, és a háztartások költségvetése is jobban kihasználható legyen.

A lakásokból távozó hőmennyiség körülbelül egyharmada a falakon keresztül távozik, és körülbelül egynegyede a padláson és a tetőn keresztül.

A hőszigetelés harmonikusan együttműködhet más módszerekkel, például a szellőzés javításával és a légtömítéssel, és így magasabb komfortérzetet, valamint értékes pénzmegtakarítási lehetőségeket biztosíthat.

Tetőszigetelés – A legfontosabb kérdések magastetős családi házak esetében

Hogyan működik a hőszigetelés?

A hőszigetelés az épületekben vagy más tárgyakban található anyagok rétegei, amelyek csökkentik a hő áramlását. Ez általában magas hővezetési ellenállású anyagokból készül, amelyek megakadályozzák a hőenergia elvesztését az épületből, és segítenek a fűtési vagy hűtési költségek csökkentésében.

A hőszigetelés főbb típusai

A szigetelőanyagok többféle változatban elérhetők. Íme néhány, a leggyakoribb típusok közül:

Üvegszálas hőszigetelés

Az üvegszálas hőszigetelés egy olyan anyag, amelyet általában a hővezetési ellenállás javítása érdekében használnak épületekben. Az üvegszálas anyagok a kémiai ellenálló képességüknek köszönhetően nagyon hatékonyak a hőveszteség csökkentésében.

Ásványgyapot hőszigetelés

Az ásványgyapot egy olyan anyag, amely különösen hatékony a hőszigetelés és a hangszigetelés terén. Általában könnyen feldolgozható és telepíthető, így népszerű választás az épületekben történő hőszigetelés során.

Cellulóz laza kitöltésű hőszigetelés

Ez az anyagtípus újrahasznosított papírból készül, amely tűzálló. Telepítési folyamata általában nem igényli a falak felszakítását. Ehelyett a háztulajdonos egy motoros fúvókán keresztül adagolja a szigetelést.

Merev habos hőszigetelés

A merev hab olyan szigetelőanyag, amelyet általában poliuretán vagy polisztirol habból készítenek. Folyékony formában felvitt anyag, amely az idő múlásával megszilárdul, így az anyag kiválóan alkalmazható épületek hőszigetelésére vagy más szigetelési feladatokra.

Hogyan teheti hatékonyabbá otthonodat a hőszigetelés?

A szigetelés hozzáadása megakadályozza, hogy a levegő kiszivárogjon az ablak- vagy ajtónyílásokon keresztül. Ez segíthet csökkenteni az energiapazarlást. Emellett megakadályozza, hogy a fűtési rendszer nyáron túlterhelje a helyiséget.

A szigetelés a meglévő fűtő-hűtő rendszerek hatékonyságát is javíthatja. Ez azért van, mert megakadályozza, hogy a kültéri levegő eltömítse a szűrőket porral. Az eltömődött szűrők miatt a készülék több energiát használhat a megfelelő működéshez. Így csökkentheti a közüzemi számlákat, így a lakástulajdonosok akár 15%-ot is megspórolhatnak a fűtési és hűtési költségeken.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Emellett a szigetelés hozzáadása még nagyobb kényelmet is biztosíthat- segíthet egyenletesen fűteni az otthont, csökkentve a magas páratartalmat és a huzatot. A levegő minőségét is javíthatja azáltal, hogy korlátozza az ingatlanba bejutó por mennyiségét.

Egy másik előnye, hogy a szigetelőanyag általában hangelnyelő, ami azt jelenti, hogy a lakástulajdonosok megszüntethetik vagy csökkenthetik a külső zajokat.

5+1 lépés az energiatakarékos otthon felé

A hőszigetelés legjobb helyei

Garázsajtó

A garázsajtón lévő nyílások miatt levegő távozhat. Egy régebbi ajtó energiahatékony modellre való cseréje akár 71%-kal csökkentheti az energiaveszteséget. Emellett sok garázsnak más lakóhelyiségekkel közös fala van, így az ajtón átáramló hő hatással lehet a szomszédos helyiségekre. Ezért a szigetelés elengedhetetlen.

Padlás

A padlástér további olyan terület, amely energiát pazarolhat. Ez különösen igaz a ritkán használt vagy befejezetlen helyiségekre. Ha nem megfelelően karbantartottak, a falakon repedések keletkezhetnek, amelyeken a levegő kiszökhet.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>