sustainability

A fenntartható jövő nem elérhetetlen cél, csak a megfelelő módszereket kell kiválasztanunk ahhoz, hogy megóvjuk a környezetünk épségét. A következő megoldásokat mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Fenntartható jövő – Hogyan tehetünk érte otthonunkban?

A környezetvédelem érdekében fontos, hogy környezetbarát módon kezdjünk el gondolkodni és cselekedni, és ezt beépítsük a mindennapjaink gyakorlatába. Ha nap mint nap teszünk a saját környezetünkért, pozitív hatással leszünk a globális felmelegedésre, illetve a klímaváltozásra is.

Hőszigetelés

Épületeink hőszigetelése a gazdasági szempont mellett fontos környezetvédelmi tényező is. A hatékony hőszigetelés által megtakarítható fűtési igény a széndioxid-kibocsátást is csökkenti.

Hogyan javítja a hőszigetelés az otthonod hatékonyságát?

Napelem

Természetesen napelemekkel is tehetünk a környezetünk megóvása érdekében. A napelemek működése során nincsen CO2 kibocsátás, emellett környezetbarát, megújuló energiát termel a lakásunk számára.

Elektromos fűtőpanelek

Korábban már írtunk arról, hogy miért érdemes fűtési szezonban az elektromos fűtőpanelek mellett dönteni. Amellett, hogy nagy népszerűségnek örvendenek, felelősségteljes döntést hozunk azzal kapcsolatban, hogy milyen energiaforrásból és milyen módszerrel biztosítjuk az otthonunk melegét a téli időszakban.

Elektromos fűtőpanelek – Energiatakarékos és gazdaságos fűtési megoldás

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően segítjük a hulladékok újrahasznosítását és közvetve az új termékek előállítását. Nincs szükség további természeti erőforrások kitermelésére, nem kerül sor a hulladék elégetésére és csökken a környezet általános terhelése. A hulladék szétválogatása a fenntartható jövő egyik alappillére.

Energiatakarékos LED lámpák

A LED technológia előnye, hogy sokkal kevesebb befektetett energiával sokkal jobb fényhasznosítás érhető el, mint a hagyományos izzókkal. A jelentős energiamegtakarítás mellett a LED élettartama hosszabb, mint a klasszikus izzóé, és kisebb a környezeti terhelés, hiszen használatával kevesebb hulladék keletkezik.

Energiatakarékos LED lámpák – Spórolj és óvd a környezeted!

Környezetbarát, fenntartható megoldások

Vásárlás során célszerű odafigyelni arra, hogy környezetbarát tisztítószereket, mosószereket, és piperecikkeket vegyünk le a polcról, illetve kaphatunk már környezetbarát pelenkát és törlőkendőt is. Az eldobható műanyag termékek helyett döntsünk a környezettudatos megoldások mellett, kerüljük a pazarlást.

Kültéri megoldások a fenntartható jövőért

Csapadékvízzel való gazdálkodás

A fenntartható jövő felé teszünk egy lépést, ha figyelembe vesszük, hogy napjainkban a szélsőségesség jellemző a csapadékok és a hőmérsékletek tekintetében is.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Ha összegyűjtjük a csapadékvizet, akár a hosszan tartó, száraz időszakban is felhasználhatjuk azt a növényeink számára. Kisebb vízmennyiséget minimális befektetéssel is össze tudunk gyűjteni, ráadásul már igen esztétikus lehetőségek vannak az ereszcsatornában lefolyó vizek gyűjtésére.

Térkövezés

Házunk kertjében a burkolt felületekhez olyan megoldást kell keresnünk, amely biztosítja, hogy a nagymennyiségű lehulló csapadékvíz a talajba beszivárogjon. Választhatunk vízáteresztő megoldást a térkő burkolatokra, illetve a gyephézagos lap is jó megoldás lehet akár gyeppel, akár kőfeltöltéssel kombinálva.

5+1 lépés az energiatakarékos otthon felé

Fenntarható fásítás

Remek döntés, ha az épített környezetünk átgondolt megoldásokon alapszik. A cél az, hogy elkerüljük a kertünk teljes burkolását, így nem forrósodik fel a burkolat a kánikulában. Fák telepítésével ezen a jelenségen rendkívül sokat javíthatunk, ráadásul kevesebb lesz a por, javul a levegőminőség és csökkenthető a csapadékvíz lefolyás is.

Esőkert

Az esőkert mesterséges, növényzettel kialakított terület, amely megtartja a csapadékvizet, és biztosítja a víz lassú visszaszivárgását a földbe. Érdemes kialakítani az otthoni kertünkben, hiszen költséghatékony megoldás és kevés gondozást igényel.

A környezettudatosság – ahogyan a nevében is szerepel – tudatos döntések sorozata. Házépítés, házfelújítás során gondoljunk a fenntartható jövő felé vezető útra és kérjük ki a kivitelező szakember véleményét a környezetbarát megoldásokról.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>