Az elektromos fűtőpanelek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen amellett, hogy olyan házakban is használhatjuk őket, ahol nincsen gáz bevezetve, széles kínálatban, több színben is elérhetőek.

Elektromos fűtőpanelek

Miben rejlik az elektromos fűtőpanelek népszerűsége?

Az elektromos fűtőpanelek piacán igen széles a választék, megvásárolhatjuk őket digitálisan programozható termosztáttal és ablaknyitás érzékeléssel is, sőt, akár okostelefonos vezérléssel is kiegészíthető a használatuk.

A fő ok azonban, amiért roppant nagy népszerűségnek örvendenek, az, hogy nem csak kiegészítő megoldásként használhatjuk őket fűtésre.

A modern technológiának köszönhetően akár spórolhatunk is, ami azért üdvözlendő, mert felelősségteljes döntést kell hoznunk azzal kapcsolatban, hogy milyen energiaforrásból és milyen módszerrel biztosítjuk az otthonunk melegét a téli időszakban.

Az elektromos fűtőeszközök kínálata az utóbbi időben ugrásszerű fejlődésen ment át, így igencsak idejétmúlt az a gondolat, miszerint ez az egyik legdrágább fűtési mód.

Az elektromos fűtés legfontosabb kérdései

Milyen szempontokat érdemes mérlegelni?

Nem elhanyagolható szempont, hogy a korszerű technológiának köszönhetően az elektromos fűtőpanelek az elektromos energiát egyre hatékonyabban használják fel. Nem meglepő, hogy ennek függvényében a működtetésük is olcsóbb. Mire figyeljünk még?

  • Mennyire hatékony az energiaforrás felhasználása
  • Mennyire alkalmas a kívánt hőmérséklet pontos beállítására
  • Milyen hőérzetet biztosít

További előny, hogy a készülékház nem melegszik fel nagyon, nem okozhat balesetet (olyannyira, hogy vannak külön gyerekszobába ajánlott fűtőpanelek is).

A modern készülékeket használhatjuk akár magukra hagyva a nyaralónkban is, ahol a fagymentesítésről is szeretnénk gondoskodni.

Az elektromos fűtőpanelek használata

Az elektromos fűtőpanelek bekötése igen egyszerű, hiszen csak egy konnektorra van szükségünk hozzá. Kellemes hőérzetet biztosít még a magas belmagasságú lakásokban is, emellett nagy terek fűtésére is alkalmas.

Gazdaságos és energiatakarékos megoldás, amely lakások és családi házak fűtéséhez is választható. A fűtőpaneleket vízszintesen kell elhelyezni, lehetőleg ne a sarokba, elé pedig ne tegyünk semmilyen bútort a fűtési mechanizmus miatt.

Ügyeljünk a számunkra szimpatikus elektromos fűtőpanelek méretére is, méretezésnél az épület fizikai tulajdonságait mindenképpen vegyük figyelembe. Mint már említettük, a választék igen színes, így nem fordulhat elő, hogy nem találunk megfelelő panelt.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

5+1 lépés az energiatakarékos otthon felé

Mire figyeljünk a vezérlésnél?

A fűtőpanelek vezérlését tekintve léteznek normál, manuálisan állítható termosztátok és programozható termosztátok is. Napjainkban már elterjedt tanács, hogy ne hagyjuk teljesen lehűlni a lakást, mert a visszafűtés sajnos nem gazdaságos. A programozás akár 15-20%-kal is csökkentheti a fogyasztást.

A panelek élettartama hosszú, leginkább elektronikai meghibásodás szokott előfordulni. Ezzel együtt általában 5 év garanciát adnak rá.

Az árakat tekintve találunk 15.000-300.000 forintos panelt is, nyilvánvalóan eltérő paraméterekkel, ezért vásárlás előtt mindenképpen kérjük ki hozzáértő szakember tanácsát.

Érdemes szem előtt tartani!

A mai rezsiárak mellett az elektromos fűtőpanelek garantáltan a barátaink lesznek, de nem csak velük spórolhatunk.

Az energiatakarékos LED lámpák is remek megoldásnak bizonyulnak, akárcsak a megfelelő tetőszigetelés, és a nyílászáró csere, de a meleg árnyalatú falfestékek és a meleg padlóburkolatok is javíthatnak a hőérzetünkön.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>