A korszerű technológiai megoldásoknak köszönhetően az elektromos fűtés hatékony és egyszerűen kivitelezhető fűtési megoldás. Emellett ráadásul sokszor gazdaságosabb is, mintha valamelyik hagyományosabb módszert választanánk.

Az elektromos fűtés legfontosabb kérdései

Az elektromos hálózat felújítása

Több alkalommal is felhívtuk már a figyelmet arra, hogy az elektromos hálózat felújítása indokolttá válhat, ha egy régi épületben végzünk felújítást. Az elavult vezetékek veszélyt hordozhatnak magukban, márpedig a biztonság a legelső szempont, ezt követik a felmerülő igények és az esztétika.

Amennyiben korszerűsíteni szeretnénk ingatlanunk elektromos hálózatát, nagyobb hangsúlyt fektetnénk az energiatakarékosságra és modernebbé tennénk a felszerelését, maximálisan az igényeinkhez igazíthatjuk a fűtést is.

Az elektromos fűtés remek választás lehet, de számítsunk rá, hogy a meglévő villamos hálózatot szinte biztos, hogy bővíteni/cserélni kell és elképzelhető az is, hogy nem lehetséges a bővítés. Erről fontos, hogy előre tájékozódjunk a helyi elektromos műveknél.

5+1 lépés az energiatakarékos otthon felé

Elektromos fűtés – Költségek, fűtésméretezés

A legfőbb cél, hogy biztosítani tudjuk a komfort meglétéhez szükséges meleget, méghozzá minél kedvezőbb energiafelhasználás mellett. A fűtés méretezése akkor megfelelő, ha precíz tervezést követően mind a hatékonyság, mind a kedvező energiafelhasználás megvalósul.

Fontos leszögeznünk, hogy mindenféle vizsgálódás nélkül nem lehet egyértelmű választ adni arra, hogy olcsóbb-e az elektromos fűtés, mint a hagyományos, hiszen ez számos tényezőtől függ, általánosítani nem lehet.

Mi alapján jön össze a fogyasztás? A fogyasztás függ a lakásunk/házunk méretétől, attól, hány fok a kívánt hőmérséklet, valamint függ a külső viszonylatoktól is (pl. időjárás).

Könnyen előfordulhat, hogy kiderül, egy megfelelően szigetelt és tudatosan kialakított lakóház vagy épület esetében az elektromos fűtés kedvezőbb alternatívát is szolgáltathat.

Hogyan javítja a hőszigetelés az otthonod hatékonyságát?

A villamos fűtés előnyei

  • Az elektromos fűtéshez nem kell engedély.
  • Beüzemeléséhez elegendő a hálózati csatlakozás.
  • A készülékek karbantartási költsége alacsony, éves karbantartási díj nincs.
  • A technológia tiszta és környezetbarát, nem jár korom- és porkibocsátással.
  • Üzemeltetése nem igényel felügyeletet.
  • Mivel nem kell hozzá kémény, nem jár a művelet bontással sem.

Fontos a szigetelés!

Minden nagyobb fűtésrendszer átalakításnál gondoljuk át a külső/belső fal és tetőszigetelések fejlesztését, korszerűsítését.

A megfelelő fal- és tetőszigetelés egyértelműen hatékony módszer a hőmennyiség veszteség megállítására. Segítségével könnyebben tartható a lakásban a hőmérséklet, ezáltal észrevehetően csökken a fűtésszámlánk is.

Az elektromos fűtés fajtái

Elektromos konvektor

Létezik belőle álló, fali, design és vizes helyiségbe való, különböző méretekben kapható, rendkívül energiatakarékos és kapható időzítős változat is.

Elektromos fűtőpanel

Előnye, hogy nagyon gyorsan bemelegszik, vizes helyiségekben is használható, ráadásul szakember nélkül is felszerelhető a falra.

Elektromos fűtőpanelek – Energiatakarékos és gazdaságos fűtési megoldás

Hőtárolós kályha

Kapható belőle álló, fali és beépíthető változat is, rendkívül hosszú életű, állandó és egyenletes meleget biztosít a lakásban.

Infrapanel

Diszkrét megjelenésű, főként kisebb helyiségek befűtésére alkalmas, bekapcsolása után szinte azonnal felmelegíti az adott területet. Könnyen, gyorsan, és szakember nélkül felszerelhető.

Infra hősugárzó

A beltéri, kültéri és a lábon álló változatok is olyan speciális esetekre használhatók a legjobban, amikor gyorsan szeretnénk meleget csinálni. Egyszerűen telepíthető, léteznek korszerű, hőfokszabályozós változatok is.

Olajradiátor

Előnye, hogy gyorsan felmelegíti a levegőt, könnyen szállítható, és létezik energiatakarékos változat is.

Ventilátoros gyorsfűtő

Kis méreténél és könnyű súlyánál fogva akárhová magunkkal vihetjük. Csendes, esztétikus, így bármelyik helyiségbe könnyen beilleszthető.

Elektromos radiátor

Többféle méretben is kapható, mindegyiket könnyű felszerelni. Vizes helyiségekben is lehet használni. Igen energiatakarékos, csak akkor kapcsol be, ha a helyiség hőmérséklete a megadott tartomány alá csökken.

Fűtőszőnyeg, fűtőkábel

Nagy előnye, hogy bármely helyiségbe könnyen elhelyezhető, bármelyik fűtési rendszer kiegészíthető vele. Helytakarékos, könnyen kezelhető.

Elektromos kazán

A radiátoros és radiátoros-padló/falfűtéses meleg vizes központi fűtésű rendszerekhez ideális választás, azonban szakember segítségére lesz szükségünk ahhoz, hogy biztonságosan működjön.

Amennyiben lakásfelújítás, vagy lakásvásárlás előtt állunk, érdemes kikérni szakember véleményét, hogy a lehető legjobb megoldás mellett döntsünk a fűtési lehetőségek mérlegelése után.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>