Az energiatakarékos otthon jóval több, mint egy divatosan hangzó ajánlat, ráadásul tudatos tervezéssel sokat tehetsz azért, hogy ne csak álom maradjon. Fontos számodra, hogy otthonod kényelmes használathoz kevesebb energiára legyen szükség, mint egy átlagos ingatlannál? Tarts velünk, mutatjuk, mire érdemes figyelned!

5+1 lépés az energiatakarékos otthon felé

Energiatakarékos világítótestek

Talán nem meglepő, hogy az energiatakarékos világítási eszközök kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos változatok.

Ha csökkentjük az energiafelhasználást, és a régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra cseréljük, használat közben még a környezetünket is kíméljük.

Energiatakarékos fűtési/hűtési rendszer

A modern technológiának köszönhetően akár spórolhatunk is, ha felelősségteljes döntést hozunk azzal kapcsolatban, hogy milyen energiaforrásból és milyen módszerrel biztosítjuk az otthonunk hűtését és fűtését (pl. elektromos fűtőpanelek).

Az energiatakarékos otthon esetében a fűtési és hűtési rendszerek kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos rendszerek.

Elektromos fűtőpanelek – Energiatakarékos és gazdaságos fűtési megoldás

Szigetelés

Hatékony hőszigetelés nélkül a levegő kiszökhet otthonunk falain, a tetőn, illetve az ablakain és ajtóin keresztül.

A megfelelő tetőszigetelés kiváló módszer a hőmennyiség veszteség megállítására, akár padlásfödém szigetelésről, akár magastető szigetelésről van szó.

A padlószigetelés szintén nagyon hatékony, itt a cél az, hogy a fűtési energia a padlón keresztül ne próbálja meg elhagyni a házat.

Korszerű nyílászárók

Az energiatakarékos nyílászárók (ablakok és ajtók) segítenek megakadályozni a hőveszteséget, ha kellő figyelmet fordítunk arra, hogy milyen a nyílászárók tartóssága, energetikai hatása, időtállósága és környezeti hatása.

Minél nagyobb hangsúlyt fektetünk a várható energetikai megtakarításra, annál kevesebb fűtési költséggel kell számolnunk.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

A nyílászárók kiválasztása – Kínálat, árak, anyagok

Víztakarékosság

A különféle víztakarékossági módszerekkel nemcsak a vízlábnyomunkat csökkentjük, hanem pénzt és energiát takarítunk meg.

Apró változtatásokkal elkerülhető a víz pazarlása, pl. jó irány, ha víztakarékos háztartási eszközöket használunk, fürdés helyett zuhanyozunk, vagy nem folyó víz mellett mosunk fogat.

A fenntartható jövő felé teszünk egy lépést, ha ügyesen gazdálkodunk a csapadékvízzel is, pl. esőkertet alakítunk ki otthonunkban.

10 fontos lépés a fenntartható jövő felé

Energiatakarékos háztartási berendezések

Csupán rajtad áll, hogy vásárlásaid során fenntartható, környezetbarát és etikus döntéseket hozol-e. Az energiatakarékos otthon elengedhetetlen részei az energiatakarékos háztartási berendezések.

Fontos tudni, hogy 2021 márciusától új energiacímkéket látunk a különböző háztartási gépeken, a korábbi A+-os, A++-os, A+++-os osztályzatok helyett egy olyan skálát kell figyelnünk, ahol az “A” osztályzat a legjobb, a skála pedig egészen a “G”-ig tart.

Jó hír, hogy hazánkban az energiatakarékos otthonok népszerűsége – részben az energiaárak emelkedése, részben a környezettudatos tervezés miatt – az elmúlt években folyamatosan növekedett.

Érdekelnek a környezetbarát és energiatakarékos megoldások? Kövesd blogunkat, gyakran hozunk bejegyzést a témában!

Tudatos tervezés – Mitől okos az okosotthon?

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>