lakás felújítás

Egy nappali felújítása összetett kihívás, ugyanakkor nem időigényes feladat. Ügyelnünk kell a megfelelő padlóburkolat, illetve a színek és textilek kiválasztására, valamint a praktikus kérdésekre is. Összegyűjtöttük, milyen lépésekre szükséges figyelnünk.

Fontos szempontok, amit a nappali felújítása kapcsán tudni érdemes

Mikor időszerű egy nappali felújítása?

Időszerűvé válhat a nappali felújítása egy régi ház, illetve lakás vásárlása esetén, és akkor is, ha a nappalinkban már nem érezzük komfortosan magunkat.

A padlóburkolat felújítása, vagy cseréje, a színek frissítése és a bútorok, kiegészítők praktikus elhelyezése olyan harmóniát eredményezhet, amelynek köszönhetően otthonosan fogjuk érezni magunkat a felfrissült nappalinkban.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

A nyílászárók kiválasztása – Kínálat, árak, anyagok

Milyen padlóburkolatot válasszunk a nappali felújításához?

A különféle padlóburkolat típusok segítenek abban, hogy nappalink otthonosabb, stílusosabb és modernebb legyen.

Ha új padlót választunk, ügyeljünk rá, hogy az aljzatkiegyenlítés a padlóburkolásban fontos szerepet játszik. Ha ez a lépés korábban kimaradt a burkolásnál, most érdemes rá időt és pénzt fordítani az esztétikus eredmény érdekében.

A következő lépés az, hogy eldöntsük, melyik hideg, vagy meleg burkolatfajta passzol leginkább a nappalinkhoz.

 • A padlóburkolatokra is igaz, hogy a hidegburkolatok hideg hőérzetet keltenek, a melegburkolatok pedig meleget. A nappaliban általában a melegburkolatok népszerűek, a teljesség igénye nélkül a parketta, a vinyl padló, a laminált padló, és a szőnyeg például tipikus melegburkolatok.
 • Ha a nappaliban ragaszkodunk a meglévő parkettához, de a parketta túlságosan kopott, érdemes a parkettacsiszolás és lakkozás szükségességén elgondolkodni. Egy profi melegburkoló szakember ügyel a hibák javítására, és az alapos lakkozásra.
 • Amennyiben új parkettát vásárolnánk, választhatunk a hagyományos parketta, a laminált parketta, a szalagparketta, a hajópadló, a mozaik parketta, az intarzia parketta, és a bambusz parketta közül is.
 • Azokban a helyiségekben, amelyekben általában ideális választásnak bizonyulnak a melegburkolat típusok (mint a nappali is), szóba kerülhet a padlószőnyeg lerakása is. Napjainkban, amikor a vinyl padló teret hódít, felmerül a kérdés, hogy érdemes-e padlószőnyegben gondolkodni.
 • A vinyl padló előnyei vitathatatlanok, tökéletesen kielégíti a vásárlók igényeit, többféle színben kapható, megjelenése kő- és fahatású is lehet, ráadásul vízálló és karcálló.

Népszerű meleg- és hidegburkolat típusok – Dönts jól, válassz okosan!

Színekkel a nappali felújítása mellett

A színek szerepe a lakberendezésben meghatározó, hiszen formálják a lakásunk stílusát, hangulatát, és azt is, hogy milyen berendezési tárgyakat választunk majd. A szobafestés és a tapétázás a nappali felújítása során nem a legdrágább beruházások, de igen látványosak.

A színek kiválasztásánál fordítsunk figyelmet a színek pszichológiájára, a különböző helyiségek tájolására, a fényviszonyokra és a hőmérsékletre. A szobafestés mellett beütemezhetjük a fűtéscsövek, és nyílászárók festését is.

Ha a tapéta mellett döntünk, gondoljuk át, milyen szín, illetve minta áll jól a nappalinknak. Népszerű a papíralapú tapéta, a selyemtapéta, a fűrészporos tapéta, és a viniltapéta is, bár utóbbit általában inkább a vizes helyiségekben használják.

A tapétázás legfontosabb és legizgalmasabb kérdései

Ügyeljünk a praktikus kérdésekre!

A nappali felújítása akkor lesz sikeres, ha a praktikus szempontokra is figyelünk a berendezés során. Melyek ezek?

 • Milyen funkciót tölt be a nappali?
 • Mekkora pihenő részre lesz szükségünk?
 • Mennyi vendéget szeretnénk fogadni?
 • Hogyan helyezzük el a bútorokat?
 • Hogyan oldjuk meg a tárolást stílusosan?
 • Milyen lakberendezési stílus áll hozzánk közel?

Lakástextilek és bútorok kiválasztása

A bútorok kiválasztása azért fontos, mert a bútorok nagysága, formája, és színe már önmagában is meghatározza egy belső tér használatát. A kiszemelt bútor lehet egyfunkciós, többfunkciós, készre szerelt, lapra szerelt, szóló bútor, vagy akár egy bútorcsalád része is.

A lakástextilek anyagára és színére is fordítsunk figyelmet, a szőnyegek (vagy padlószőnyeg) és a függönyök mellett gondosan válasszuk ki a takarókat, díszpárnákat, illetve a kisebb dekor szőnyegeket is.

Hogyan válaszd ki a szőnyeget online? Mutatjuk!

Miben segíthet a kivitelező a nappali felújításakor?

Egy profi kivitelező összehangolja a különböző szakemberek – ez esetben a festő és a burkoló – munkáját, így a végeredmény minőséget és szakmai hozzáértést tükröz majd.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>