szőnyeg

Nincs kedved az összes lakberendezési boltot bejárni, hogy megtaláld az ideális szőnyeget? A legjobb szőnyegek megtalálása online sok ember számára jelenthet megváltást, akik gondtalanul szeretnék feldobni otthonuk belső tereit. A szőnyegek hatalmas szerepet játszanak bármely helyiség dekorálásában. Fantasztikus módja annak, hogy élénk színeket és textúrákat adj hozzá a terekhez, és sokat segíthetnek abban is, hogy a tér összes elemét összefogd, miközben a bútorok elhelyezésében is segítenek.

Hogyan válaszd ki a legjobb szőnyeget otthonra online

Hatalmas a kínálat a piacon, így rendkívül fontos, hogy bizonyos jellemzőket szem előtt tarts, mielőtt beszereznéd új szőnyegeidet! Íme néhány tipp, amelyek segítenek a legjobb darabok kiválasztásában online:

Milyen méretet válassz?

A különböző szőnyegek széles választékának átnézésekor a méret az elsődleges szempont, amelyet a szín mellett figyelembe kell venni. Alapvető fontosságú, hogy olyan szőnyeget válassz, amely illeszkedik a környezetbe. Ennek oka egyszerű- egy nagyobb szőnyeg elnyomhatja az egész teret, és elvonhatja a figyelmet a dekoráció más részeiről.

Fontos, hogy tisztában légy annak a területnek a méreteivel, ahová a szőnyeg később kerülni fog! Válassz olyan szőnyeget, amely ideálisan illeszkedik a szoba méretéhez! Ha a szoba különösen nagy, akkor nem baj, ha két vagy több szőnyeget választasz, hogy segítsen körvonalazni és megkülönböztetni bizonyos területeket.

Egy másik egyszerű taktika az, hogy a padló fő részén egy nagy szőnyeget használsz, fölötte pedig egy kisebb szőnyeget, hogy kettős színhatást érj el!

Fontos szempontok, amit a nappali felújítása kapcsán tudni érdemes

Mérj alaposan

Mérd meg a területet, ahol a szőnyeget el szeretnéd helyezni! Fontos, hogy pontosan meghatározd a szőnyeg elhelyezésének területét, hogy később a megfelelő méretet választhasd!

Figyelj az arányokra

Gondolj a térbeli arányokra és a környező bútorok méretére! Ha a szőnyeg túl kicsi, akkor vizuálisan zsúfoltnak tűnhet a helyiség, míg egy túl nagy szőnyeg elnyomhatja a bútorokat. A szőnyegnek harmonizálnia kell a térrel és ki kell emelnie a bútorokat.

Szem előtt tartott funkció

Gondolj a szőnyeg funkciójára és az elrendezésre! Ha például a kanapéd és az ülőgarnitúrád közötti területet szeretnéd kitölteni, akkor a szőnyegnek legalább a kanapé előtt és a garnitúra alatt helyet kell kapnia. Ha a hálószobába keresel szőnyeget, akkor az ágy mindkét oldalán legalább 50 cm-rel túl kell haladnia, hogy lágy és kényelmes tapintást nyújtson a lábaknak reggelente!

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Hogyan válassz színeket?

Minden helyiségnek van egy bizonyos színtémája, amely segít minden dekorációs elemet egységesen összekötni. Még egyetlen olyan bútordarab is, amely nem illeszkedik a szoba általános színsémájához, a végén egymagában tönkreteheti az egész vizuális esztétikát. Több tényező is szerepet játszik, amikor megpróbálod meghatározni a szoba színsémáját.

Az első szempont természetesen az, hogy a bútorok fából vagy fémből készültek-e? A második, a falak színe. Ez a legerősebb szempont, amely segít meghatározni egy szoba színsémáját. Tehát, ha online keresel szőnyegeket, akkor különbséget kell tenned a sötétebb árnyalatú,- és a világos szőnyegek között!

Beltéri falfesték típusok, tájolás, és a színek pszichológiája

A sötétebb szőnyegek segítenek otthonos és meleg érzést teremteni bármilyen környezetben, és a legjobb, ha sötétebb árnyalatú fával vagy a falszín finom árnyalataival együtt használják. A világosabb szőnyegek viszont nagyon kedveltek, mivel képesek nyitott és szabad megjelenést kölcsönözni bármely térnek. Így a természetes fénnyel teli helyiségekben a világosabb szőnyegek használata a legideálisabb megoldás.

TIPP: minden esetben, amikor szőnyegeket vásárolsz online, győződj meg róla, hogy olyan színekre korlátozódik, amelyek illeszkednek egy másik domináns színskálához abban a helyiségben, ahol a szőnyeget tervezed elhelyezni!

Fontos a forma is

A szőnyegek online vásárlásakor nemcsak a színek és anyagok széles választéka áll rendelkezésre, hanem a különböző formájú szőnyegek is. A legideálisabb szőnyegformák a négyzet, a téglalap és a kör.

Kerek szőnyegek

Segíthetnek könnyedséget vinni az általános dekorációba, és feldobják a kisebb tereket is. Tökéletesen illeszkednek a hasonló formájú bútordarabokhoz, – például egy kerek asztalhoz.

Téglalap alakú szőnyegek

Ezek a leggyakoribb szőnyegtípusok. Formális érzetet kelthetnek, de gyakran a legjobb választás, amikor az egységesség érzetének megteremtéséről van szó egy adott térben.

Négyzet alakú szőnyegek

Kicsit különböznek a téglalap alakú szőnyegektől, mivel képesek a figyelmet magukra irányítani. Ez azért van, mert a négyzetes szőnyegeket különböző típusú bútorok alá helyezik. Ilyenkor az adott helyiségben az a bútordarab, amelyik a négyzet alakú szőnyeg közepén helyezkedik el, a legnagyobb figyelmet fogja magára vonni.

Összességében a bútorok típusa és a szoba mérete alapján kell meghatározni, hogy melyik lenne a legjobb formájú szőnyeg az igényeidhez.

Reméljük, hogy hasznosnak találtad tippjeinket és segítségükkel könnyedén ki tudod választani majd új szőnyegedet otthonodba online! További hasznos lakberendezési tippekért kövesd figyelemmel oldalunkat!

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>