Amikor otthonunkba, irodánkba, esetleg üzlethelyiségünkbe keressük a melegburkolatok közül a legmegfelelőbb típust, vegyük figyelembe, hogy megfelel-e a helyiség igénybevételének, rendeltetésének, illetve fontos, hogy esztétikus és praktikus is legyen egyben.

Melegburkolatok – Minden, amit érdemes tudni a használatukról

Melegburkolatok kontra hidegburkolatok

Korábban már írtunk arról, hogy a meleg- és hidegburkolatok között az egyik különbség az, hogy milyen hőérzetet keltenek, ám a kettő között napjainkban már nagy átfedés érzékelhető. Általánosságban mégis elmondhatjuk, hogy a magasabb hő- és komfortérzettel rendelkező burkolatokat sorolhatjuk ide.

Melegpadlóra leginkább azokban a helyiségekben van igény, ahol fontos szempont a rugalmasság, a gyors kivitelezhetőség, esetleg a kellemes lépéskomfort.

Ahogyan a hidegburkolatoknál, úgy a melegburkolatok esetében is kiemelten fontos, hogy az esztétikus végeredmény érdekében a kezdeti lépéseknél az aljzatkiegyenlítésre is szánjunk időt. Az aljzatkiegyenlítés menete viszonylag egyszerű, és csak egyszer kell vele foglalkozunk, cserébe garantáltan megfelelően illeszkedik majd a melegburkolatunk a padlóhoz.

A lépésálló szigetelés kérdése is jó ha felmerül, alkalmazásával az épület hőveszteségét csökkenthetjük, így csökkennek a fűtési költségek is.

Lépésálló szigetelés – Hatékony padlószigetelés EPS lapokkal

Hogyan válasszunk melegburkolatot?

Egy helyiség burkolatának kiválasztása során számos kérdést végig kell gondolunk, mielőtt döntünk. Egy üzlethelyiség esetében például az esztétikum kiemelt jelentőséggel bír, de a nagy igénybevétel miatt a kopásállóság is fontos tényező.

Választásunk alapja lehet, hogy a természetes, vagy inkább a mesterséges anyagból készült burkolatokat részesítjük előnyben, emellett technikai és optikai szempontok szerint is dönthetünk.

A burkolat alaptulajdonságai, pl. szín, megmunkálhatóság, felújíthatóság, kopásállóság, páratechnikai tulajdonságok mellett az árakat is szem előtt kell tartanunk.  

Vízálló parlóburkolatok – Létezik -e vízálló laminált padló?

Hogyan válasszunk tehát melegburkolatot? Mutatjuk a legfontosabb kérdéseket:

  • Mekkora igénybevételnek lesz kitéve az adott helyiségben a burkolat?
  • Milyen a kopásállósága?
  • Könnyen cserélhető?
  • Milyen fűtés mellett alkalmazhatjuk?
  • Veszít-e a színéből, ha állandó, közvetlen napfénynek van kitéve?
  • Mennyi nedvesség fogja érni?
  • Mennyire tompítja a lépészajt?
  • Illik a helyiségek stílusához és hangulatához?

A melegburkolatok csoportosítása

A melegburkolatok több szempont szerint csoportosíthatóak, de a két legnagyobb halmaz a rugalmas burkolatok és a faburkolatok csoportja.

A rugalmas burkolatok pl. a PVC padlók, a vinyl padlók, linóleumok, gumiszőnyegek, és a szőnyegburkolatok, míg a faburkolatok csoportjába a parkettákat, a laminált padlókat és a parafa burkolatokat soroljuk.

Hogyan válaszd ki a szőnyeget online? Mutatjuk!

Népszerű melegburkolatok

Vannak népszerű, és kevésbé népszerű melegburkolat típusok. Az igen széles palettával érdemes egy kicsit közelebbről is megismerkednünk, ha felújítunk, átalakítunk, vagy éppen építkezünk.

Az öt legnépszerűbb melegburkolat típus a következő:

PVC padló – egyik legnagyobb előnye, hogy remekül ellenáll a kopásnak, könnyen tisztítható és vízhatlan.

Vinyl padló – többféle színben kapható, megjelenése kő- és fahatású is lehet, ráadásul vízálló és karcálló.

A vinyl padló előnyei és tulajdonságai

Padlószőnyeg – magas komfortérzetet nyújt, lerakása rendkívül egyszerű, könnyen tisztítható, megfelelő a kopásállósága és a színtartása, emellett remek hang- és hőszigetelő.

Szalagparketta – igazi fából készül, emellett nagy előnye, hogy kellemes hőérzetet nyújt, praktikus a lerakása, a famintázat pedig minden esetben egyedi.

Laminált padló – lerakása egyszerű és gyors, jól takarítható, a technológia fejlődésének köszönhetően jó minőségű és tartós típusokkal találkozhatunk.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Miben kérjük szakember segítségét?

Azért érdemes szakemberhez fordulnunk a döntés meghozatala előtt, mert segíthet kiválasztani az igényeinknek legmegfelelőbb típust, emellett a beszerzésben, és a burkolat lerakásában is segítségünkre lehet.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>