lakás felújítás

Mielőtt belekezdenél a következő lakásfelújítás projektedbe, vedd figyelembe ezeket a tippeket, amelyek segíthetnek megkönnyíteni a felújítással járó folyamatot!

Ha korábban már fel is újítottál, minden egyes projekt váratlan fordulatokat hozhat. Íme néhány tipp, amelyeket érdemes figyelembe venni még a lakásfelújítás előtt. Lássuk!

Lakásfelújítás kisokos – 5 tipp, hogy könnyen menjen

Tudod, hogy szeretnéd felújítani a lakást, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Nos, ezzel nem vagy egyedül. Sok lakástulajdonos úgy veti bele magát a lakásfelújítás tervezésébe, hogy fogalma sincs, mire számíthat.

Felkészülés nélkül a lakásfelújítás folyamata tele lehet csalódásokkal, mert egy új ház építésével ellentétben nem üres lappal indulsz. Előfordulhatnak nem várt kiadások és problémák, amelyek bonyolulttá teszik a folyamatot. Mielőtt tehát belevágnál a felújítás kanyargós útvesztőjébe, íme hét dolog, amit érdemes tudnod!

Felújítás lépései – Hogyan fogjunk hozzá a lakásfelújításhoz?

Fektess be egy kódos ajtózárba

Ha a beköltözés előtt felújítod otthonodat, és messze laksz, akkor fontold meg a kódos ajtózárba való befektetést!  Vállalkozót kell megbíznod, ha olyan jelentős feladatok szerepelnek a listádon, amelyeket nem tudsz egyedül elvégezni.

Ne feledd, hogy a vállalkozók korán kezdenek, ezért hacsak nem akarsz a reggeli csúcsforgalomban vezetni, hogy beengedd a munkásokat, számolj egy olyan kódos ajtózár felszerelésével, amely lehetővé teszi, hogy a vendégek számára kóddal biztosítsa a belépést!

Ezzel számtalan órát, több liter üzemanyagot és fájdalmas, kora reggeli keléseket spórolhatsz meg magadnak. A modernebb változatok naplózzák a belépéseket, emiatt pontosan tudni fogod, hogy mettől meddig voltak ott a kivitelezők.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Légy reális a kivitelezési idő tekintetében

Egészen valószínű, hogy a művelet hosszabb ideig fog tartani a vártnál, ezért készülj fel, amikor lakásfelújítást tervezel! Például azt gondolhatod, hogy egy sarokkád cseréje gyors lesz. A régi berendezési tárgyak eltávolítása néhány órát is igénybe vehet, de egy új kád felkutatása akár több hetet is. További két hétbe telhet, mire leszállítják őket. Légy reális a felújítási folyamatot és az ütemtervet illetően!

Számíts a váratlan helyzetekre

Minden otthon titkokat rejt – a falakban, a padló alatt és máshol is- egy lakásfelújítás fényt deríthet ezekre. Például kiderülhet, hogy a padlószinten van egy gerenda ami miatt a helyiség vízvezeték szerelését át kell gondolni. Ez csak egy lehetőség a váratlan események közül, és ezért kell több időt tervezned a lakásfelújítás során. Az anyagiakról nem is beszélve.

Vizesedés & lakásfelújítás – A vizesedés megszüntetése és megelőzése

Egyeztetés több vállalkozóval

Megéri több vállalkozót is meginterjúvolni és összehasonlítani az ajánlatokat. Azt kockáztatod, hogy túl sokat fizetsz, és nem azt kapod, amit szeretnél, ha nem kérdezel meg több vállalkozót!

Legyenek ötleteid!

Mielőtt találkozol egy lakberendezővel, szűkítsd le a tervezési preferenciáidat! Szerezz inspirációt lakberendezési magazinok, weboldalak, vagy például a Pinterest böngészése segítségével! A tervezési irányvonal megismerése segít elkerülni, hogy rábeszéljenek a tervező személyes elképzeléseire, amelyek eltérhetnek a felújítással kapcsolatos elképzeléseidtől.

Emellett tartsd szigorúan a tervezőt a költségvetésedhez! Ne engedd, hogy drága anyagokat vásároljon, és később kiszámlázza neked! Ha megpróbálsz egy adott időkereten belül maradni, a költségeid is alacsonyak maradhatnak.

Lakóingatlan építés és felújítás

Összefoglalva fontos, hogy nyomon kövesd a folyamatokat, és Te diktálj, hiszen a Te elképzeléseidhez, (és pénztárcádhoz) mérten kell megvalósulnia a terveknek.

Cikkünkben végigvettünk pár olyan pontot, amelyekre érdemes lehet odafigyelned, ha lakásfelújítás előtt állsz. Reméljük, hogy hasznosnak találtad. 

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>