green roof

Igen gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogy milyen megoldásokkal csökkenthető a rezsiköltség hosszan és tartósan. A megfelelő tetőszigetelés kiváló módszer a hőmennyiség veszteség megállítására. Mutatjuk az ebben rejlő lehetőségeket.

Tetőszigetelés

Miért aktuális kérdés a tető szigetelése?

Amikor egy családi ház szigeteléséről beszélünk, sokan csak a falak külső szigetelését veszik számításba, pedig a falak mellett a tető a másik legnagyobb felület, ahol egy épület hőt veszíthet.

A meleg levegő felfelé száll, és könnyen kiszökik a padláson, illetve a tetőn keresztül, ami egy családi ház esetében az épület teljes hőveszteségének akár a 20-25 %-át is jelentheti. Erre szokás azt mondani, hogy a lakás mellett tulajdonképpen az utcát (is) fűtjük.

A megfelelő tetőszigetelés segítségével könnyebben tartható a lakásban a hőmérséklet, ezáltal észrevehetően csökken a fűtésszámlánk is.

Jelentős probléma az is, hogy a nyári időszakban tetőszigetelés hiányában a padlástér annyira felmelegedhet, hogy elviselhetetlen lesz itt élni hónapokon keresztül. A tetőszigetelés tehát minden szempontból remek befektetés rövid, illetve hosszútávon is.

5+1 lépés az energiatakarékos otthon felé

A tetőszigetelés lehetőségei

Mivel a fűtési energia 20-25 %-a is távozhat a tetőn keresztül, az a feladatunk, hogy ezt az energiát házon belül tartsuk. Hogyan és milyen praktikákkal tehetjük meg ezt akár utólagosan is?

  • Padlásfödém szigetelés: Ha a ház padlástere nincs beépítve, a padlásfödémet szigetelhetjük a padlás oldaláról. A nem járható padlásszigetelés akkor jó választás, amikor a tetőteret nem használjuk, nem közlekedünk rajta. Ha azonban a padlásteret használjuk (pl. tárolásra), akkor a hőszigetelést úgy kell megoldanunk, hogy járhatóvá is kell tenni.
  • Magastető szigetelés: A magastető szigetelése történhet szarufák közötti szigeteléssel és szarufák feletti szigeteléssel is. Utóbbinál a lakóteret nem fogja csökkenteni a belső oldali kiegészítő szigetelés.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Mikor végezhető a tetőszigetelés?

A külső hőszigetelési munkálatokkal ellentétben a tetőszigetelés bármikor elvégezhető, akár a tél előtti utolsó pillanatban is érdemes belevágni.

Érdekesség: Fújható szigetelés esetében is megoldható a gyors kivitelezés, hiszen akár télen is elvégezhető belülről, egyetlen nap alatt is.

Hogyan javítja a hőszigetelés az otthonod hatékonyságát?

Tetőszigetelés – Ezért érdemes szakemberrel dolgozni

Fontos szempont, hogy az alkalmazott szigetelőanyagok minden előírásnak megfeleljenek, a lehető legkevesebb egészségre káros anyagot tartalmazzák, illetve ne költözzenek bele rovarok, rágcsálók és a penészt is remekül távol tartsák.

A tartós végeredmény titka:

  • Minőségi, professzionális anyagok használata
  • Pontos és precíz kivitelezés
  • Technológiák rutinos alkalmazása

Az árak igen eltérőek, hiszen a költségek változhatnak a munka méretének, összetettségének és a meglévő tetőszerkezet állapotának függvényében.

Minden esetben vegyük fel szakemberrel a kapcsolatot, kérjük ki a tanácsát, majd ennek megfelelően döntsünk a hatékony és hosszú távú megoldás mellett.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>