Akár építkezésre, akár iroda-, üzlethelyiség-, vagy lakásfelújításra készülünk, fontos, hogy olyan generálkivitelező cég végezze a munkálatokat, akire maradéktalanul támaszkodhatunk. Hogyan válasszunk körültekintően?

Miért dolgozzunk kivitelező céggel?

Aki felújítás előtt áll, biztosan számos alkalommal ír listát arról, mennyibe fog kerülni a különböző szakemberek munkadíja, mennyi lesz az alapanyagköltség és megpróbálja azt is számba venni, milyen rejtett költségekkel kell számolni.

Vannak azonban olyan feladatok és meglepetések, amelyekre nemigen tudunk előre felkészülni. A házi megoldások helyett érdemes a profi kivitelezést választani, akkor lehetünk biztosak a választásunkban, ha egyazon cég végzi az összes munkálatot. Miért?

A kivitelező csokorba fogja azokat a szakembereket, akire szükségünk lehet a felújítás során, így az ütemezés és az árazás is egy kézben van. A felújítás helyszínén feltehetjük a kérdéseinket, tanácsot kérhetünk, és megfogalmazódnak a lehetséges problémák, várható nehézségek.

Miután alaposan átolvastuk, megfontoltuk, és elfogadtuk az árajánlatot, szerződést kötünk, ezután elkezdődhet a munka, amiért a kivitelező vállalja a felelősséget, nem pedig mi magunk. Jól hangzik, nem igaz? Következzenek a praktikus információk.

Felújítás lépései – Hogyan fogjunk hozzá a lakásfelújításhoz?

Generálkivitelező kiválasztása – Mit érdemes tudni az árakról?

Árak tekintetében igen gyakori, hogy a megrendelő egységárakban gondolkodik. A nyolc leggyakoribb Google keresés az alábbiakra érkezik jelenleg a témában:

 • Teljes körű lakásfelújítás árak
 • Lakásfelújítás árak 2023
 • 50 nm lakás felújítása
 • Régi ház felújítás költségei 2023
 • Lakásfelújítás m2 árak
 • Ház felújítás árak
 • Családi ház felújítás kalkulátor
 • Generál felújítás árak

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

Reméljük, nem kell taglalnunk, hogy ahány ház, ahány helyiség, annyiféle teendő és igény merülhet fel felújítás előtt, így természetesen lehetetlen megmondani egy-egy Google keresés alapján, hogy mennyibe kerül majd a lakásunk, üzletünk, irodánk felújítása.

A legbiztosabb megoldás, ha több generálkivitelező céget is megkeresünk, és árajánlatot kérünk tőlük. Meghallgatjuk őket, majd a szempontok, árak és a szimpátia alapján összegezve hozzuk meg a döntésünket.

Fontos: Ne feledjük, ne csak az árakra támaszkodjunk, olcsó húsnak híg a leve. Az ár-érték arány sokkal inkább követendő szemlélet.

Lakóingatlan építés és felújítás

Mire figyeljünk szerződéskötéskor?

Amint elfogadjuk valamelyik generálkivitelező árajánlatát, lényeges, hogy szerződésben is rögzítsük azt. Milyen fontosabb információkat tartalmazhat a szerződés?

 • Vállalt feladatok
 • Határidők, esetleg részhatáridők
 • Fizetési feltételek (fizetés ideje, módja, végösszeg, előleg)
 • Speciális kérések (pl. mikor és ki szállítja el a sittet, mikor lehet zajjal járó tevékenységet folytatni az adott helyszínen, stb.)
 • Lemondás feltételei (esetleges visszalépés mikéntje)
 • Kötbér

Most, hogy általánosságban összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket, már érthető lehet, miért nincs arra mód, hogy a „Teljes körű lakásfelújítás árak” keresésre egyszerű választ kapjunk.

Egy profi kivitelező nagy segítséget nyújthat a kényes kérdésekben, és nem engedi el a kezünket a munka elejétől a végéig. Ez mutatja, hogy helyesen választottunk.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>