Nincs könnyű feladatunk, ha a padlólap és a csempe kiválasztása a dolgunk, hiszen a kínálat igen széles, ráadásul a paletta annyira színes, hogy a fantáziánknak szinte semmi nem szabhat határt. A burkolatoknak tartósnak kell lenniük, hogy védjék a padlót és a falakat konyhánkban és fürdőszobánkban.

A padlóburkolat és a csempe típusai

A csempék és padlóburkolatok a hidegburkolatok csoportjába tartoznak, bár ezeknek a hidegburkolatoknak is számos típusa van. Beltéren és kültéren is alkalmazzák őket, egyes típusok jobban bírják az időjárás okozta kihívásokat, mint mások.

Készülhetnek természetes kőzetből, pl. márványból, gránitból, mészkőből, népszerű anyag még a kerámia és a gres padlólap is, illetve a kő és a beton is.

A hidegburkolatok anyaguk mellett méretüket és egyéb fizikai tulajdonságukat tekintve is különböznek egymástól. Mérvadó a keménység és a kopásállóság is, ha pedig kültérre szánjuk őket, fagyállónak is kell lenniük.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

A 2cm-es kültéri greslap előnyei

Milyen az ideális fürdőszoba és konyha burkolat?

Bármennyire ízléses a fürdőszobánk, vagy a konyhánk burkolata, ha nem képes betölteni a helyiségen belül a rendeltetésszerű szerepét, úgy igen sok kényelmetlenséggel számolhatunk. Milyen hát az ideális burkolat a vizes helyiségekben?

  • Biztonságos: a csúszós felületek nehézséget okozhatnak, mert szinte bármikor bekövetkezhet miattuk baleset. Törekedjünk a biztonságra, döntsünk a kevésbé csúszós burkolatok mellett.
  • Könnyen tisztítható: A csempe kiválasztása a takarítást is kényelmesebbé, egyszerűbbé teheti. Manapság gyorsan szeretnénk végezni a takarítással, hiszen kevés az időnk a rohanó hétköznapokon. Válasszuk a könnyen tisztán tartható burkolatokat.
  • Kiváló minőségű: A magas színvonalú burkolatok között széles a kínálat, esztétikailag és anyagukat tekintve is kifogástalanok.

A padlóburkolat és a csempe kiválasztása

A kínálatból mindenki megtalálhatja a számára esztétikailag és funkcionálisan is legmegfelelőbb burkolatokat. A csempe kiválasztása alapos körültekintést igényel, hiszen hosszútávú használatra tervezzük.

Válasszunk csúszásmentes csempéket, melyeknek jó a kopás- és vegyszerállósága, emellett színben és mintavilágban is passzolnak az ízlésünkhöz. A helyiség méretétől függően vegyük figyelembe, hogy a világos, vagy sötét árnyalatok illenek-e otthonunkhoz, és ne feledkezzünk el arról sem, hogy nem minden burkolattípus kompatibilis a padlófűtéssel.

Nézzük, milyen színekben érdemes gondolkodni. A legelterjedtebb választás a fehér, ami a higiénia és a tisztaság színe, emellett jól illik minden stílushoz. Ha nem ragaszkodunk a fehérhez, választhatunk földszíneket is, ezek ízléses és visszafogott megjelenést kölcsönöznek fürdőnknek és konyhánknak, míg a sötét színek rendhagyóak, de kisebbnek mutathatják a teret.

Kisméretű fürdőszoba – Bontás, fal- és padlóburkolatok, színek, berendezés

A kékkel a vízpartok hangulatát idézhetjük meg, a mór mintás burkolatok pedig mediterrán hatást kölcsönöznek vizes helyiségeinknek.

Láthatjuk, hogy a padlólap és a csempe kiválasztása számos szempont szerint történhet. Ha burkoló tanácsát kérjük, megismerhetjük egyes burkolólapok előnyeit és hátrányait, így biztosan olyan lesz a végeredmény, ami az elvárásainknak leginkább megfelelő.

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>