2 cm-es kültéri greslap

Kültérre minden esetben erősen javasoljuk megfontolni a 2 cm-es vastagságú kültéri greslap, vagy kőporcelán lap használatát. Cikkünkben megmutatjuk, miért tartjuk ezt indokoltnak.

Kültéri greslap 

Árak és méretek

Szinte ugyanabban az árkategóriában kapható jó minőségű, csúszásmentes és magas kopásállóságú 2 cm-es kültéri greslap, vagy másnéven kőporcelán lap is, mint a 0,9 – 1 cm vastagságú társaik.

Persze, ha ugyanazt a márkát és típust vesszük alapul, akkor komoly árkülönbség van 0,9 és 2 centiméteres kivitel közt. Viszont, ha körülnézünk a piacon, akkor fogunk találni jó minőségű és relatíve olcsó 2 cm-es greslapot is az általunk kívánt méretben, színben és kivitelben.

Népszerű meleg- és hidegburkolat típusok – Dönts jól, válassz okosan!

Milyen a 2 cm-es kültéri greslap tartóssága?

A 2 cm-es greslap nem kétszer, hanem legalább háromszor-négyszer olyan erős, mint a 0,9 cm-es társuk, tehát hosszú távú ár-érték arányban messze felülmúlja a 0,9 cm-es társait. Mechanikai sérüléseknek is sokkal jobban ellenáll, természetesen nem vandálbiztosságra kell gondolni.

Kövess minket Facebook oldalunkon is >>

A fagyás kérdésköre is a tartósság kategóriához tartozik, a lényeg, hogy felfagyásra sem annyira kényes, mint a vékonyabb greslapok. Az anyagvastagság miatt akkor sem töredezik fel, reped szét, ha esetleg felfagyott az alatta lévő ragasztó. Ha egyáltalán szükséges ragasztani, ugyanis:

Hogyan rögzíthetjük a kőlapokat?

Ha bombabiztos kivitelt akarunk, vagy több mint 10 évre tervezünk, akkor természetesen ragasszuk le és fugázzuk ki, de elterjedt a ragasztóhabarcs nélküli rögzítés is. Sőt, a 2 cm -es vastagságú kőlapokat a forgalmazók elsősorban ragasztás nélkül, egyszerűen a fűbe, betonra, homokágyba, kőzúzalékba való lefektetéssel ajánlják, kvázi szakembermentesen.

Természetesen ez is megoldható, ebben az esetben később könnyen felszedhetőek, vagy átrakhatóak a lapok.

Lakóingatlan építés és felújítás

 

Összegezve, ha a szintek megengedik (pl bejárati ajtó alatt, vagy lépcsőknél), akkor hosszútávon a legjobb döntés kültérre a 2 cm-es kültéri greslap használata. Jó nézelődést kívánunk!

Fontos számunkra, hogy a rugalmas munkavégzés, a versenyképes ár és a magas minőség továbbra is a védjegyünk maradjon. Ennek érdekében örömmel válaszolunk minden olyan felmerülő kérdésre, amely segíti az árajánlat pontos elkészítését, illetve a közös munkát.

Emailt írok nektek >>